Завера постаје очигледна – Срећна нам нова корона 2022! (2.ДЕО)

Корона се види као прилика. „Пандемија представља ретку, али и сужену прилику да промислимо, преобликујемо и ресетујемо наш свет“, огласио се надзорник корона дигиталног концлогора Клаус Шваб. Наравно, није лако ни Швабу и друштву. Велики је то залогај. Освојити свет. Нико ту сумануту намеру није успео да доведе до краја

Највећа опасност за савремени свет није демографска, ни климатска, ни енергетска као што произлази из низа радова и публикација. То је веома важно, али најопаснији за савремени свет је – друштвени рат, друштвена катастрофа коју су врхови светског капиталистичког систем организовали да би превели капитализам у ново стање – посткапитализам“, рећи ће Андреј Фурсов, филозоф и историчар, директор Центра руских студија Московског државног хуманитарног универзитета. Он подсећа на кључну особину игре која је у току: „Како је приметио, све а најмање конспиролог, добитник Нобелове награде за економију Пол Кругман, ’савремена политичка економија нас учи да интереси мале, добро организоване групе често лако превагну над интересима широке јавности’.“
Теоретичари завере су за пензију, јер завера постаје потпуно очигледна. Conspiracy је „тајно планирање групе људи да чине нешто илегално“. Корона операција ту није невина. Уопште.

ЛИДЕРИ БЕЗ НАЦИЈЕ Ако неко каже како постоји веза између неколицине челника државних здравствених установа у свету а да су „четворица од њих бивши и садашњи министри здравља Немачке“, питаћете се – каква веза? Заједно су студирали? Да, али не на факултетима. То су људи који су ишли у Школу глобалних лидера за сутра коју је 1992. основао Клаус Шваб. Да, Светски економски форум – Давос. (Од 2004. промењено је име – Млади глобални лидери.)
Из те школе је и Аналена Бербок, из немачких Зелених, сада министарка иностраних послова Немачке. И премијерка Новог Зеланда Џасинда Ардерн.
А као што је утврдио немачки писац Ернст Волф, у класи професора Шваба давне 1992. учени су Ангела Меркел, Никола Саркози, Џастин Трудо и Тони Блер. Преко 1.300 је „дипломаца“, а међу њима и Емануел Макрон, председник Француске; Себастијан Курц, донедавно канцелар Аустрије; Виктор Орбан, премијер Мађарске; Жан-Клод Јункер, бивши премијер Луксембурга и председник Европске комисије; Гевин Њусом, гувернера Калифорније; Питер Бутиџиџ, бивши обавештајни официр у Америчкој ратној морнарици и сад секретар за саобраћај у Бајденовој администрацији…
Из бизнис света на листи су Бил Гејтс, власник „Амазона“ Џеф Безос, Ричард Брансон, оснивач пословне групе „Вирџин“, Челси Клинтон на челу Клинтон фондације… Многе ћемо упознати у времену које долази.
Иза Швабове школице стоји Управни одбор Светског економског форума у којем су и Кристин Лагард, бивша директорка ММФ и председник Европске централне банке, јорданска краљица Ранија, па и Лари Финк, извршни директор Блек рока, највеће корпорације за управљање инвестицијама на глобалном нивоу, која управља са девет билиона долара годишње.
Стаљина су оптуживали да је следио страшну мисао „кадрови решавају све“. У операцијама светске посткапиталистичке елите кадрови су само – део. Моћ финансијског капитала је неупоредиво моћнија и бруталнија полуга.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Крај


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *