Захарова поручила адмиралу НАТО: Одбрамбена способност Србије зависи од реакције Русије

Одбрамбена способност Србије умногоме зависи од тога колико брзо ће Русија реаговати на спољне претње овој јужнословенској земљи, подсетила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, коментаришући изјаву адмирала НАТО-а из Сједињених Америчких Држава Роберта Берка.
„Занимљиву изјаву дао је амерички адмирал НАТО-а Роберт Берк у интервјуу српском листу ‘Курир’ током посете Београду. Према његовим речима, Алијанса подржава реформе које Србија спроводи у циљу јачања одбрамбених способности земље. Желела бих да подсетим Берка и све његове колеге по натовској несрећи на две важне чињенице. Одбрамбена способност Србије. Она последњих, вероватно, две стотине година по много чему зависи од тога колико брзо ће Русија реаговати на спољне претње овој јужнословенској земљи“, написала је Захарова на свом каналу на Телеграму.

Осим тога, портпаролка је указала на чињеницу спољних претњи Србији.
 
„Чудним сплетом околности сви који су нападали Србију сада улазе у НАТО“, истакла је Захарова.
„Ако Берк познаје историју, онда својом изјавом поздравља испоруку Србији руског наоружања (на пример, противоклопних система ‘Корнет’) и веома се нада да ће они охладити усијане главе Алијансе које муте воде на Балкану. Горе је, али уобичајеније, ако не зна“, закључила је портпаролка Министарства спољних послова.
 
ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/20220104/zaharova-admiralu-nato-a-odbrambena-sposobnost-srbije-zavisi-od-reakcije-rusije-1133029625.html

Један коментар

  1. Tоплица

    Да ли смо и данас довољно политички трезвени да повежемо неколико чињеница. Да се присетимо да је у два велика рата војевао део Запада против другог дела а ми имали среће да се нађемо међу победницима. Но у оба случаја на крају смо пали на Енглеске прљаве савете и практично изгубили те ратове ! Сада је Запад једно тело, неизвесно докле, и спреман да наметне доминацију свима осталима, док нас види као нешто чему нема места у будућности Планете. Срећом тврд је Исток и не заборавља нас мајка Русија . Но стратешки положај наш није нимало радужан. Требају нам на челу мудри људи, никако један ! Хвала Русији !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *