ПРЕДИЗБОРНА ГРОЗНИЦА – КАНДИДАТ

Шта прозападна опозиција поручује својим избором главних кандидата за супротстављање „режиму“ Александра Вучића? Прича о томе како се један амерички филм остварио у српској политици

Оскара за најбољи сценарио давне 1972. године освојио је филм „Кандидат“ с Робертом Редфордом у главној улози. Радња филма чији је сценарио заслужио највишу почаст Америчке филмске академије врти се око избора за сенатора из Калифорније. Стручњак за политички маркетинг Марвин Лукас, којег глуми Питер Бојл, има муке да нађе демократског кандидата који би изашао на црту тренутном сенатору Крокеру Џармону из редова Републиканске странке јер ниједно од значајнијих имена међу калифорнијским демократама то не жели, с обзиром на то да је Џармонова популарност толика да је трка унапред изгубљена. Лукас успева да „ископа“ Била Мекеја (Роберт Редфорд), сина бившег гувернера Калифорније.
Да ли вас овај заплет подсећа на нешто? Не мислимо овде на изглед и харизму потенцијалног председничког кандидата, који би се могао упоредити с Редфордом, него на муке које део „србијанске“ опозиције има у проналажењу не само кандидата који би Александру Вучићу изашао на црту на изборима за председника Србије него и носиоца (или носиљу) листе кандидата за народне посланике у Скупштини Србије?

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Богољуб

    Помаже Бог драги брате Филипе
    ‘Хвала за све што рече у емисији ,,ОКО” РТС 1, јуче – 9. фебруара
    Тако треба!
    Па да се увек држимо и сећамо Светоотачког принципа ,,…да нам у разговору речи буду благе а докази јаки”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.