Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, добитник Светосавске награде

Кирил Тјурдењев, генерални директор компаније НИС, добитник је Светосавске награде за 2021. годину за изузетан допринос јачању сарадње образовних и научних институција кроз подршку најуспешнијим ученицима и студентима и промоцију науке.

Светосавска награда највеће је признање које Министарство просвете, науке и технолошког развоја додељује појединцима и институцијама које су се истакле својим залагањима и резултатима у области образовања и васпитања у Републици Србији. Номинацију за ову награду иницирале су образовне институције са којима компанија НИС сарађује дуги низ година кроз програм „Енергија знања“.

Компанија НИС је Светосавску награду први пут добила 2016. године за допринос образовању у оквиру програма „Енергија знања“, који ове године обележава јубилеј – 10. годишњицу од оснивања.

За 10 година постојања програма „Енергија знања“ НИС је стипендирао више од 130 студената у Србији и Руској Федерацији, од којих је скоро 60 запослено у компанији. НИС је адаптирао и опремио више од 60 кабинета и лабораторија у школама и на факултетима широм Србије и учествовао у акредитацији постојећих и нових студијских програма од интереса за компанију на факултетима Универзитета у Београду и Новом Саду. НИС годинама подржава српске и међународне олимпијаде из природних наука и организује НИС олимпијаду из руског језика. Прошлу годину обележила је подршка компаније издавању савременог уџбеника руског језика „Ни пуха ни пера!“. Улагање у образовање и науку компанија НИС реализује и путем других друштвено одговорних пројеката. У 2020. години НИС је кроз програм „Заједници заједно“ уложио скоро милион евра у унапређење безбедности у школама и дигитализацију наставног процеса. НИС је од 2009. године до сада у област образовања уложио више од 6,7 милиона евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *