„Два медведа не могу у исту јазбину“: Русија хипотетички и може у НАТО, али само како би га уништила

Русија би хипотетички могла да уђе у НАТО, али са једним циљем, а то је да уништи ту организацију, изјавио је бивши начелник Генералштаба Оружаних снага Русије генерал армије Јуриј Балујевски поводом писања норвешких медија да би Алијанса требало да Москви пружи могућност уласка у НАТО како би избегла војни сукоб.
„Русија може да уђе у НАТО, али наш циљ ће бити један – да уништимо ову организацију засновану на добро познатом постулату: ‘Ако желите да уништите мафију, водите је’“, рекао је Балујевски.
„Постоји само један разлог за то, а то је да САД увек желе доминацију и хегемонију. То би било немогуће уз улазак Русије у НАТО. А онда ми пада на памет још једна руска пословица – два медведа не могу да живе у истој јазбини“, истакао је Балујевски.
Норвешки генерал-потпуковник у пензији Роберт Мод за лист „Афтенпостен“ изјавио је раније да Запад треба да промени став према Русији и да јој чак пружи могућност уласка у НАТО како би избегао војни сукоб.
 
С тим у вези, бивши начелник Генералштаба Оружаних снага Русије прокоментарисао је и његове речи о потреби да се промени однос Запада према Русији, рекавшида „има само један коментар, да на Западу још увек постоје објективни људи и да жели да верује да то није случај само међу пензионисаним генералима“.
 
Извор: https://rs.sputniknews.com/20220111/dva-medveda-ne-mogu-u-istu-jazbinu-rusija-hipoteticki-i-moze-u-nato-ali-samo-kako-bi-ga-unistila-1133237984.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.