„Ако мисле да ће ме овако дисциплиновати грдно се варају“: Додик о америчким санкцијама

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је, поводом одлуке САД о увођењу санкција њему и бањалучкој Алтернативној телевизији, да он није биран да би заступао америчке, већ интересе народа Српске. „Ако мисле да ће ме овако дисциплиновати грдно се варају“, поручио је Додик.
 
Како је оценио, та одлука је толико бесмислена да не зна ни како би је коментарисао, а да звучи сувисло.
„Можда је прво што пада у очи време када се ова одлука саопштава, дакле у предвечерје најрадоснијег хришћанског празника Божића. Историјски смо као народ нападани баш на велике празнике и знам да они који стоје иза ове одлуке то знају. Друго што ми пада на памет је да је земља која се дичи људским правима и слободом медија санкционисала управо медиј. Ако то није напад на слободу изражавања и на слободну реч, не знам онда шта је“, рекао је Додик.
Додик је истакао да треће што му пада на памет јесте да је опет кажњен, а да не зна због чега.
„Први пут су рекли да кршим Дејтом, без навођења чиме сам прекршио Дејтонски мировни споразум. Сада ми се, како чујем, на терет ставља и корупција а да се против мене ни у БиХ нити било где у свету не води кривични поступак за корупцију“, указао је Додик за Срну.
 
Српски члан Председништва нагласио је да ничим није довео у питање уставни поредак у БиХ нити њену стабилност и да остаје нејасно шта су креатори ових санкција имали на уму када су одлучили да га опет казне.
 
„Ово су санкције које је излобирало неколико америчких службеника који не деле визију БиХ какву ја имам и каква је потписана 1995. Ако мисле да ће ме овако дисциплиновати грдно се варају. Ја тек сада добијам нови мотив да се борим за права која нам се отимају 26 година“, поручио је Додик.
Он је приметио да одлука сад да га опет санкционишу дошла уочи обележавања 30 година постојања Републике Српске, пренео је портал РТРС.
„То, такође, треба да приметим и требало би, тако они мисле, да ме поколеба у борби за права Републике Српске. Бојим се да је све што су урадили мало да би ме зауставили, јер ја нисам биран да бих заступао америчке, већ интересе народа Републике Српске. Док год се будем бавио овим послом тако ће бити“, закључио је Додик.
 
ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/20220105/ako-misle-da-ce-me-ovako-disciplinovati-grdno-se-varaju-dodik-o-americkim-sankcijama-1133072970.html

2 коментара

  1. Tоплица

    Све те санкције доносе они који су своје “вредности” освојили прилично давно на науци, технологији, трговини, а затим привилегијама ! И што су привилегије постајале претежније, глумци ( а не аутори било чега !) и лажи преузимале су примат ! Данас је цар још увек моћан али све више го ! Све чешће се после сваке прљавштине журно перу крваве руке, да би се приступило микрофону и заговорило о сопственим “вредностима”. А лонац препун савремених трендова другог усмерења крчка се и крчка. . .

  2. Vaso Petković

    Šta je Dodiku ? Ne žele oni njega disciplinovati već- UNIŠTITI !!!! Kako to rade,upravo onako kako je davno upozorio genijalni Jovan Dučić !!!Veli on da Italija koristi taktiku i strategiju mletačkog dužda,to danas radi čitav Zapad i to u potpunosti !!!!!
    “TAKO ITALIJANSKA DIPLOMATIJA(to vrijedi za čitav Zapad) I DANAS RADI U DUHU VENECIJANSKOM: OTROV MESTO MAČA,ŠPIUN MESTO VOJNIKA,POP MESTO ŽANDARA, PODVALA MESTO -ZAKONA ” !!!!

    Sve smo to doživjeli i vidjeli nakon pedeset i više godina kako je Dučić zapisao !!!
    Otrov(Sobo),Špiun(UMPROFOR),Pop(razne sekte i NVO), Podvala(mesto Zakona-duh Zakona) !!!!!!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *