ВУЧИЋ У ГОРЊИМ НЕДЕЉИЦАМА: Председник посетио породицу Росић, хоће да саслуша све што мучи мештане

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обилази данас западну Србију, пре свега Горње Недељице, где ће разговарати са мештанима.

Председник у посети породици Росић

Председник Александар Вучић посетио је кућу Живадина и Даре Росић из Горње Недељице, а међу првима га је поздравио унук Лаза, који је хтео да се слика са њим. Домаћин му је показао где је планирано копање у склопу пројекта Јадар, на 250 метара од куће.

– Хвала вам на дочеку, и хвала на гостопримству – рекао је председник домаћинима, а потом се насмејао када га је поздравио Живадинов брат, речима: “Где си Александре буразеру.”

– Ми нисмо на улици, ми смо на њиви. Ми радимо, као што и ви радите – поручио је домаћин председнику Вучићу.

Они су потом без присуства камера и новинара сели да разговарају.

Вучић у Коренити

Председник је посетио и породицу Митровић из Корените. Он је саслушао шта њих мучи, и шта би они волели да виде у свом крају. На питање о изградњи пута једном засеоку ка Троноши, Вучић је уверио мештане да ће то бити урађено. Један мештанин је Вучићу рекао да ће увек бити уз њега, без обзира шта се дешава, на шта му се председник захвалио.

– Послаћу овде министра Недимовића, да разговара са вама. Па ћете да му кажете шта је потребно овде све да се уради. Рекли су ми овде према Троноши да има заселака без добрих прилазних путева. Треба да заменимо и ове дрвене бандере бетонским, морамо и једну велику трафо станицу да урадимо – казао је Вучић.

Председник је позвао све да у три сата дођу у цркву, где ће саслушати мештане о свим питањима везаним за Рио Тинто.

– Хоћу да ми кажете шта вам смета, шта очекујете од своје државе. Најслободније то реците, никоме неће пасти круна са главе. Рекли су ми мештани овде да имају проблема везаних за сточарство, па ћемо видети – казао је Вучић.

2 коментара

  1. “Послаћу овде министра Недимовића, да разговара са вама. Па ћете да му кажете шта је потребно овде све да се уради.”
    Ево председник нам мртав ладан даде доказ да је узурпирао сву власт у својим рукама.
    “Председник је позвао све да у три сата дођу у цркву, где ће саслушати мештане о свим питањима везаним за Рио Тинто.”
    Колико је мени познато цркве служе да би се у њима одржавала Служба Божја а не зборови грађана.
    “Још једанпут се поставља питање. Људи, ви сте узели паре, и сада позивате на протесте против оних који нису то радили. Ту причам о Ђиласу и његовима. Има ту дивних људи, али то нису они са Врачара, пошто њих то не занима. Њих занима само њихов бизнис и да згубидане по кафићима – казао је председник”
    Овде се поставља питање има ли кривичног дела или не? Ако га има зашто се не гони?
    Оће ли ти што су наводно узели паре издавати дозволу за отварање рудника или ће то урадити ова власт?
    Председник се служи језиком недостојним своје функције.
    “Вучић каже да иде у Горње Недељице да решава проблеме, и да је понео чак и врећу за спавање и да ће бити на располагању мештанима колико год треба.”
    Оваквом демагогијом се служио и кад је потписивао Бриселске споразуме. Тада је наводно спавао по ходницима. Епилог знамо.

  2. Нису Вучића житељи Јадра позвали да им прича о бандерама, трафо станицама, школама, ни путевима. Њих интересује РИО ТИНТО, пре свега. О томе – ни речи у тексту. А у овом тренутку, једино је то важно.
    Ако су “они пре њега” потписали уговор са Рио Тинтом, мора ли он да га спроведе? Не мора, наравно! Макар коштало! Јер коштаће овај народ неупоредиво више, кад почне експлоатација руде. Све је само демагогија, замајавање, логореја – не баш на висини. Замислите Путина или Лаврова – да ли би могли тако срцепарајући и јефтино да речима скупљају поене?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *