ВУЧИЋ ПОСЛЕ ВОЈНЕ ВЕЖБЕ: Председник најавио – Набављамо још 30 хеликоптера!

ПРЕДСЕДНИК Републике и врховни командант Војске Србије Александар Вучић стигао је на војни аеродром „Наредник – пилот Михајло Петровић“ у Нишу и одржао састанак са директорима предузећа Одбрамбене индустрије Србије.

Председника су дочекали потпредседник Владе и министар одбране Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.Састанку су присуствовали и министар финансија Синиша Мали и министарка привреде Анђелка Атанасковић.

Након састанка, председник Вучић присуствао је приказу способности дела хеликоптерских јединица Ратног ваздухопловства и ПВО и  63. падобранске бригаде.

На почетку вежбе рапорт председнику предао је командант 98. Ваздухопловне бригаде бригадни генерал Зоран Продановић.Вучић је после војне вежбе разговарао са припадницима падобранске бригаде.

Он је рекао да је вежба била изванредна и да су припадници Војске Србије у тешким временским условима извели вежбу одлично.

Истиче да су плате и услови бољи, али да тиме и даље није потпуно задовољан. Поносан је, каже, на нашу Војску, на њен напредак и на све што је урађено у претходних неколико година. Ипак, овај темпо, како каже, мора да се убрза.

Одговарајући на питања медија, Вучић је рекао да полиција не може да присуствује непријављеним скуповима и полиција нема право да учествује на противправним окупљањима.

– Не може полиција да блокира ауто-пут. Полиција учествује у законитим активностим, а не у криминалним активностима. У Нишу, као и у Београду, догодило се да су претучени обични грађани који ништа нису криви, већ су само желели негде да прођу. Ја се тим људима извињавам. Не мислите ваљда да можете да разбијете аутомобил неком човеку који није погазио ниједну законску норму, да га пребијете и да за то не одговарате? Шта бисте урадили да то неко уради вашем брату, вашем оцу? – рекао је председник.

Вучић објашњава да демонстранти немају право да заустављају било ког грађанима ове земље. Он је подсетио да у Србији нема коришћења водених топова против демонстранта, а што постоји у многим европским земљама.

– Овде је проблем у томе што су неки мислили да су они много популарни политичари и да ће добити велику подршку народа – рекао је Вучић.

Како истиче председник, народ је овим протестима стекао веће поверење у политику СНС-а.

– Зашто бијете људе? Зато што не можете да остварите политичке циљеве? Е, па, они се не остварују преко ноћи – рекао је председник. 

Вучић каже да је 2012. године као министар одбране наследио “готово непостојећу војску”.

– Није ни за поређење тадашња војска и данашња. Само за нашу наменску индустрију трошићемо 250 милиона евра годишње. Само да имате у виду колико су енормна улагања у нашу војску – рекао је председник.

Истиче да је највећа попуњеност јединица на југу Србије – у Нишу, Топлици, Врању, Лесковцу, Пироту… Због највишег стандарда, најмања попуњеност је, каже, у Београду и Војводини.

ИЗВОР: https://www.novosti.rs/c/vesti/politika/1065350/aleksandar-vucic-nis-kasarna-sastanak-vojska-srbije-vezba-najnovije-vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.