ВУЧИЋ ОБИШАО РАДОВЕ НА КУЛИ “БЕОГРАД”: На једном месту види се колико је Србија напредовала

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић и председник компаније ”Eagle Hills” Мохамед Алабар обишли су завршне радове на изградњи зграде BW Terraces и на фасади Куле “Београд”.

Догађају је присуствовао и министар финансија Синиша Мали.

– Ово је невероватно. Насеље које изгледа лепше него било где у Европи и то су наши људи и заслужили. Готово сви су били против овога, а данас је срећом другачије – рекао је председник приликом обиласка радова.

– Ова Кула изгледаће као Бурџ Калифа, за Нову годину изгледаће спектакуларно – додао је Вучић.

Обраћање председника Вучића

– Ја мислим да је ово пред Нову годину последњи обилазак највећег градилишта у овом делу Европе. Спољни део фасаде Куле Београд се завршава и верујемо да ће до краја године, сем самог врха, све да буде завршено. На једном малом месту може се видети колико је земља напредовала. Успели смо да направимо простор који је за дивљење, који је најелитнији. Резултат је фасцинантан – каже Вучић.

Додао је да је Кула Београд већ припремљена за све мултимедијалне садржаје, што ће, каже, бити атракција за Београђане, све грађане Србије, али и све туристе који долазе у нашу земљу.

– Када смо кренули у овај пројекат, успели смо све да изгурамо зато што смо имали довољно снаге да се супротставимо свима који су то спречавали. Зато што су нам снови и оно што ће да буде записано у историји, били важнији од дневне политике и таквих рекација, и на то сам поносан – додао је председник.

– Направили смо садржај који привлачи људе широм региона, јер смо веровали у снове, и када смо обећавали грађанима, држали смо се тога, урадили све што смо обећали. Каснили смо мало, нема сумње да смо направили и неку грешку, али на крају резултат је фасцинантан – дивне зграде, читав један нови град у граду – рекао је Вучић.

– Позивам све људе за Нову годину да буду у Београду и да виде како ће Београд на води изгледати у новогодишњој ноћи – казао је он. О изјавама Виоле фон Крамон

– Ми смо направили од Фон Крамом велику политичку везду и она се ничим другим не бави осим олајавањем Србије на сваком месту, најгорим речником говори против наше земље и интереса наше земље. Шта год је рекла све је против Србије. Од тога да морамо бити осуђени за геноцид, да Косово мора да буде независно, па до тога да Срби морају да одговарају за све што су учинили – казао је Вучић, коменатришући изјаве Фон Крамон да “СПЦ не постоји, већ да је реч о аутономним епархијама”.

О новим провокацијама на КиМ

Вучић је истакао да никада није сумњао да ће на северу КиМ претње икада престати, говорећи о најновијима.

– Верујем у смиреност и трпељивост нашег народа, али сам и сигуран да неће покушавати, бар не у овом тренутку, да иду у озбиљније акције против нашег народа – казао је председник.

– Они су погазили све договоре. Не знам ко све из Приштине није улазио на територију Централне Србије, а они опет не дају Петру Петковићу да уђе. Ваљда да би показали да су силни и моћни – коментарисао је Вучић.

Он је додао да је Србија спремна да разговара, доноси резултате, а да је Приштина та која не жели да разговара.

О Закон о експропријацији

– Сутра ћу вас посебно обавестити о томе. Нашли смо решење о Закону о експропријацији, уколико данас добијемо потврду о више надлежних институција. Оно што је важно је то да ми покушамо да урадимо све што је у нашој моћи и да чујемо више мишљења. Не да слушамо политичаре, већ људе – казао је председник.

Председник је казао да се “тражи начин на који можемо да ставимо ван снаге комплетан Закон о експропријацији”.

– Да видимо да се тај закон искључи из правног промета и да то изведемо у складу са Уставом Србије – додао је председник. – Нека се у будућности договарају сви они који мисле како би то требало да изгледа. Наше је да видимо да се тај закон искључи из правног промета и тражимо начин како да то изведемо у складу са Уставом Србије.

На питање да ли се разговара о измени дела тог закона који се односи на исплату и да ли ће тржишна вредност бити исплаћена само онима чија је имовина укњижена, Вучић је казао да се не траже таква решења јер је, како каже, о томе немогуће постићи договор.

– Како да исплатимо за нелегалне објекте? Не тражимо таква решења, јер је око тога немогуће договорити се. Када дођу времена у којима немогућа решења постају нормална, онда о томе боље да не разговарамо – рекао је Вучић и додао да ће најкасније до четвртка ујутро изаћи са решењем.

О протестима

– Ако се неки људи диче подршком споља за рушење сопствене власти, увек се поставља питање чему све то, и шта они нуде. Па имате три и по месеца за изборе. Ја немам никакву радну групу, нити се тиме бавим. Бавим се изградњом, напретком Србије и оним што је важно за грађане – навео је Вучић, па додао:

– Говорили су да не смем да одем у Горње Недељице, а ја сам цео дан разговарао са људима. Говорили сте да не смем да одем ни на Макишко поље, а отишао сам – казао је Вучић.

– Људи могу да бирају да ли ће да гласају за оне који су узели паре од Рио Тинта, а сада протестују или за оне који покушавају да нађу решење – додао је председник.

– Имали смо почетком јануара 2019. године на нивоу целе Србије 81.000, сада је било 31.000 људи, највише у Београду, 8.000, а код Сава центра 4.190 – казао је председник, одговарајући на питање о броју људи на протестима и додао да “тај број људи није за потцењивање” и казао да је “пропорционално броју становника, највећи број људи био у Новом Саду”.

– Забринут сам због великог броја људи јер не могу сви да буду само партијски функционри и неки су веома забринути и морамо да им се обратимо, јер верују да постоји проблем и треба да га решимо – рекао је Вучић.

На питање како коментарише то што се врши притисак на јавне личности да подрже протесте, Вучић је рекао да је онима који организују протесте посао да врше притисак, али је на свакоме да покаже своју снагу и да ако не жели да се придружи каже – “нећу или не знам”.

Напомиње да је и код партијских истомишљеника и чланова СНС приметио забринутост због рудника, и да то нема везе са партијском припадносћу, и да се и њима треба обратити.

Полиција се неће појављивати на блокади аутопута и путева у Србији најављеним за суботу, јер су то противзаконите радње и полиција не може некога да штити у том противзаконитом поручио је Вучић.

– Не може полиција да штити неког у протизаконитом деловању, не може полиција да заузима аутопут, ако дођете и пријавите протест испред зграде Скупштине или владе, полиција ће обезбеђивати институције – казао је он.

Један коментар

  1. непријатељ ће Наопако! Отворићемо нова поглавља! Још може да се деси да нас приме у ЕУ у неко догледно време. А у сваком случају добити оно што му треба: могућност да нас, кроз одговарајућа поглавља, притиска у вези са свим оним што је актуелна брига великог дела Србије: Рио Тинто, експропријација, референдум, промена Устава… временски координирано, да би се догодило све оно што смо досад успевали да избегнемо, и да Србија, ускоро – и без пријема у ЕУ престане да буде “светски проблем”, па и отргнута од “малигног” утицаја Русије, да буде члан НАТО злочиначке алијансе, и ко зна шта све још! Више мува једним ударцем – само отворити кластер! А захвални молитељи пред капијом ЕУ ће помагати свим срцем и душом. Ко пита народ да ли он то жели?!
    У исто време догађа се и невиђен притисак на Сепску… све је координирано.
    Самохвале председника превршиле су сваку меру! Објективан човек може и сам да закључи шта је у Србији боље него пре, а исто тако и шта је – горе. И ту не вреде никакве приче и убеђивања. Колико је смртно ружна она кула у Београду на води”, толико постаје неподношљива и личност премијера који нам свакодневно демагогијама испира мозак, или неких министара као што је г-ђа Михајловић за коју знамо шта мисли и ради, а и даље игра улогу у српској влади… Кукууууу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *