ВУЧИЋ ОБИШАО НОВИ ПАЗАР: Важно је да имамо снажно државно здравство!

ПРЕДСЕДНИК Републике Србије Александар Вучић наставља посету Златиборском и Рашком округу.

– Договорили смо и додатни буџет, лећи ће им још 100 милиона да исплате дугове. Желимо да се градови у потпуности стабилизују.

Напади из Приштине

– Видео сам да сам крив за несташице струје, да су у Приштини лако пронашли кривца и на то сам навикао.

– Имају план, тај план је како стрељати, убити, утопити Александра Вучића, судити свима око њега. То им је главни план за КиМ као и за све друго – рекао је Вучић на питање о плановима опозиције за Косово и Метохију.

Проблеми електромрежа

Одговарајући на питање о проблемима електромрежа, Вучић је истакао да многи не знају да се на системе, многи нелегално каче и тиме црпе изворе.

– Ми овде имамо већи губитак електроенергије него било где. Молим људе да друге људе, који не узимају струју и који плаћају редовно, не доводимо у незгодну ситуацију. Немам сумње да има проблема и до нас, ту ћемо морати да преузмемо већу иницијативу. Како о замени дрвених бандера, тако и свему осталом – рекао је Вучић и апеловао на грађане да плаћају редовно струју.

Како је додао, то је елементарно поштовање према држави.

– Атлагићу, чули сте шта људи кажу. Покушајте да седнете са Салихом, Михатом… Видите где имамо проблеме, да бисмо их решили – рекао је потом председник.

– Моћи ћемо да балансирамо, то је од суштинског значаја. задовољан сам што сам чуо грађане, видео шта они то желе, и да, чини ми се велики део молби и захтева услишим. Данас је требало да обиђемо школу, али због трагедије и четворице младића који су страдали све смо свели на посету болнице – рекао је Вучић.

Напади опозиционих медија

Како је истакао, логично је да ће поједини опозициони медији писати о њему, јер о успесима, ауто-путевима, болницама и осталим пројектима, неће..

Вучић је истакао да смо “понудили да приближимо Пазар и Београду и Сарајеву”.

– Ми мислимо да је то наш интерес, немамо чега да се плашимо. Спремни смо да урадимо ауто-пут до Вишеграда.

– Ово је земља свих нас – рекао је Вучић и напоменуо да му се чини да све више људи то види.

Говорећи о давању новца за Никшић, Вучић каже да критике стижу од људи који су годинама узимали новац управо од њих, и додаје да ће Србија наставити да помаже, и да је важно што народ Црне Горе то зна.

Говорећи о сину недавно преминулог Муамера Зукорлића, као и постављање његовог сина на чело партије, Вучић додаје да ће односи две земље наставити да се негују.

Вучић истиче да не треба заборавити да Србија улаже милијарду и по динара само до Дуге Пољане.

– Од 1945. године овде није оволико улагано. То су велике ствари, и захвалан сам људима који то поштују – прича Вучић.

Вучић у клиничко болничком центру

Председник Србије обишао је клиничко болнички центар у Новом Пазару.

– Морамо да направимо нову обилазницу око Новог Пазара, улице су вам преуске, велика је гужва – изјавио је председник Србије током посете болници, дан након велике саобраћајне несреће у којој је настрадало четири младића, истакавши да је једино на шта сви реагују и шта је неопходно су ауто-пут и болница.

– Ко уме да уради трафо станицу у земљи? Ко то ради? Урадите то! Хоћу да почнемо да градимо болницу за три месеца, а не за годину дана! Ово су велике инвестиције, велике вести и ствари за Нови Пазар! Болница мења људима живот овде – нагласио је Вучић.

Како је председник истакао, ауто-пут није исплатив, али је од велике важности за све грађане.

– Он је око 220 или 230 милиона динара. То је оно што моји пријатељи не разумеју. Не може да се прави бизнис од свега, јер ће тако људи напустити своја огњишта – каже Вучић.

Председник је додао да је важно то што се никад више лекара није примило.

Важно је да имамо снажно државно здравство, то смо видели током короне – подвлачи Вучић.

Вучић каже да је велика трагедија губитак живота младих момака и спортиста, који су преминули од излива крви у мозак, појединих болести и короне.

– Раније је то било мање. Невероватно је да су вам четворица преминула. Је л’ могуће да корона толико утиче? – питао је Вучић.

Вучић у Лукарима

Председник Србије обишао је и Лукаре.

Он је посетио породицу једног од младића који су синоћ настрадали у саобраћајној несрећи у овом месту.

Вучић обишао фабрику “Екстра сан”

Председник Србије је посетио фабрику “Екстра Сан” испред које се окупио велики број радника и мештана.

Мера Џуџевић из Тутина, мајка троје малолетне деце и дипломирани социјални радник, је питала Вучића да ли постоји могућност да јој он помогне око запослења.

Председник је жену упутио на Сузану Пауновић и поручио да њој исприча детаље.

Вучић је затим обишао фабрику и запосленима пожелео срећан рад.

– Нама највише фале заваривачи, водоинсталатери, бравари, столари. Скупо ћемо да плаћамо да се врате из иностранства. Производи ће поскупети јер ће се занат ценити све више.

Вучић је потом разговарао са једним од радника који иде у основну школу, па додао:

– Од великог светског државника Шимона Переса са којим сам се састао у Калавију, он ми је рекао једну ствар: “Напред ће ићи оне земље које разумеју да ученици уз 6 сати учења морају најмање 2 сата да раде…”.

Како је објаснио, не треба да мислимо да смо завршили са учењем када завршимо факултет, већ сваки дан треба да радимо.

– Добро је да можете овако младе момке да узмете да раде… И онда ви њих спремите да када заврше школу, да одмах могу да раде. То је важно – истакао је Вучић.

Вучић се потом распитивао шта се у фирми све производи, констатујући да је све видно квалитетно.

– Задовољан сам што сам дошао. Наш живот морају да буду породичне компаније – констатовао је Вучић.

Вучића је током обиласка интересовала и цена производа, истичући да је дизајн финалних производа прелеп и изразито интересантан. Председник Вучић је потом добио и поклон од мајке директора фабрике.

Вучић је добио производ од дрвета у виду зидног сата који је направљен управо у фабрици.

Обилазак радова на деоници пута Нови Пазар-Тутин

Председник Републике Србије Александар Вучић обишао је радове на деоници пута Нови Пазар-Тутин и истакао да је “поносан на чињеницу да се у Србији, данас, гради више него икада”.

Об је овом приликом рекао да би пут требало да буде завршен до јуна наредне године.

Председник је питао представнике турске компаније Ташјапи да ли ће бити завршена реконструкција до јуна и добио потврдан одговор.

Вучић је приметио да су у том крају доста лоши путеви и да мора више да се ради на њиховој обнови.

– Свуда су путеви лоши, ишао сам сад до Сопоћана, где је исто лош пут, све крпа до закрпе… Сад смо то решили и урадићемо све од Мајдана, свих пет километара – навео је он.

Председник је додао да би требало урадити и пут према административном прелазу Брњак, као и пут до Зубиног Потока на КиМ.

Председник је радове обишао заједно са министром грађевинства Томиславом Момировићем, директором Путева Србије Зораном Дробњаком и бившим министром Расимом Љајићем.

Вучић је рекао да ће држава пронаћи неког великог инвеститора за Нови Пазар, који ће онда имати више средстава да сам улаже у путеве и додао да ће Нови Пазар морати да развија индустријску зону.

Додао је да сваки инвеститор тражи добру инфраструктуру када планира своју инвестицију и поновио да ће за четири године бити изграђен аутопут од Пожеге до Дуге Пољане.

Председник је истакао да ће се радити и обилазница око Новог Пазара и да је и њему данас требало око 20 минута да прође кроз центар града.

Како је рекао, већ се ради пројекат за брзу саобраћајницу Краљево – Ушће – Рашка – Нови Пазар.

– Радимо овде комплетну инфраструктуру – додао је Вучић и навео да ће се радити и пут од Рибарића до Новог Пазара, затим да се већ гради нови гасовод Александровац – Тутин и друго.

У разговору са амбасадором Турске у србији Хами Аксојем и другим представницима Турске у Србији, Вучић је истакао да су турски инвеститори веома значајни за сиромашне општине на југу, али и у западној Србији.

Вучић је питао амбасадора да ли су успели у Турској да се изборе са инфлацијом и честитао им на успеху у превазилажењу тог проблема, замолио га да пренесе поздраве преседнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану, као и његову жељу да се што пре виде.

Председнику је речно да би 18. јануара требало да буде одржан Високи савет за сарадњу Србије и Турске.

Подсетио је да турска фирма Ташјапи ради и на градњи деонице као Сарајеву од Кузмина до Сремске Раче, у оквиру које се гради и нови мост на Сави.

– Овде је више урађено него што сам очекивао, док је на деоници Кузмин Сремска – Рача урађено мање – додао је Вучић.

– Срећан рад вам желим и много успеха у Новог години – поручио је председник радницима на градилишту.

Вучић у Новом Пазару

Председник Србије у посети је Новом Пазару где је разговарао са мештанима.

Председник у манастиру Сопоћани

Вучић је данас обишао манастир Сопоћани, а дочекало га је монаштво манастира и игуман Теоктист, као и житељи тог краја.

Игуман Теокист пренео је председнику да посетиоци долазе у Сопоћане, како људи из краја, Новог Пазара, али и из Београда и других градова.

Председник је говорећи са грађанима рекао да ће стићи људи из ЕПС-а који ће средити проблем са снадбедвањем електричном енергијом.

Вучића су дочекали грађани, који су се жалили на стање путева.

– Срамота је за нас да буде овакав пут до овакве светиње – казао је Вучић.

Члан десеточлане породице је рекао да је у потрази за послом, да је био добар ученик, војник…

Председник је рекао да ће учинити све што је у његовој моћи да проба да му помогне.

Зоран Дробњак, директор Путева Србије, који са председником обилази Сопоћане је добио упутство од председника.

– Дробњак пут за Сопоћане као писта да буде – рекао је Вучић.

– Срамота је за нас да буде овакав пут до овакве светиње – додао је Вучић.

– Ја сам ноћас целу ноћ радио с Министарством финансија, заболела ме глава… Боље и да не идем на пут… – додао је председник па наставио разговор с мештанима.

Један од мештана жалио се да му вода плави имање, на шта је председник Србије истакао да ће то бити решено за два дана.

Након приче са мештанима који су га срдачно дочекали, председнику је предочен кратак историјат изградње манастира али и лозе Немањића, саму архитектуру манастира, у ком стилу су осликане фреске и шта то говори и показује о нашој култури.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *