ВАНРЕДНО ОБРАЋАЊЕ ПРЕДСЕДНИКА ВУЧИЋА: “Док сам ја председник, улица неће водити политику Србије”

ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обраћа се вечерас јавности у ванредном обраћању са Андрићевог венца.

Председник је рекао да јавности жели да престави целокупну истину о пројекту литијума, јадарита и Рио Тинта, без имало страсти, да људи сами могу да виде о чему се ради.

– Данас сам разговарао са потпредседником ЕК о виталним стварима за напредак Србије, и тиче се пре свега управљања сировинама у оквиру ЕУ, и заједничких пројеката о одрживости и напретку у управљању нашим сировинама. Како да не учествујемо само у трговини са ЕУ, већ да заједно правимо економију читавог континента – истакао је он.

Вучић је рекао да смо у трећем кварталу постигли одличне резултате – 7.7 одсто изности економски раст, и да смо сада сасвим сигурни, да ће стопа раста бити преко 7.5 одсто у Србији на нивоу целе године.

– Људи су то заслужили паметном политиком и добрим мерама које смо водили. То значи да се много брже приближавамо развијенијим земљама. То је велика ствар. За тачно 6 дана креће исплата нове новчане подршке од 20 евра. Укупно ту помоћ ће примити више од 5.800.000 грађана, новопријављених је више од 100.000 – рекао је председник.

Он каже да многи критикују кинеске инвестиције, пре свега железару и Зиђин, и рекао је да је то срамно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *