Смењена четири директора ЕПС

После анализе догађаја који су довели до застоја рада блокова у ТЕНТ-у у ноћи између суботе и недеље, Милорад Грчић, в. д. директора „Електропривреде Србије“, донео је одлуку о смени одговорних у ланцу производње угља и електричне енергије, саопштио је ЕПС.
Због пропуста у раду биће смењени Дејан Јевтић, извршни директор за производњу угља, Милан Мишковић, директор производње угља у РБ „Колубара“, Саво Безмаревић, извршни директор за производњу енергије и Горан Лукић, директор производње енергије у огранку ТЕНТ, наведено је у саопштењу.
До сада је утврђено да је до проблема дошло на више нивоа – у „Колубари“ је у вагоне утоварен угаљ лошијег квалитета који се током транспорта натопио влажним снегом и замрзнуо. Такав угаљ није смео да буде употребљен у блоковима термоелектрана и ове грешке довеле су до застоја у раду блокова и грејања Обреновца, пренео је Танјуг.
Грчић истиче да је одговорност за рад целог система на њему, као директору „Електропривреде Србије“, али и да непосредни руководиоци морају да сносе одговорност за недопустиве грешке у раду.
Грчић се захвалио свим радницима који даноноћно раде на исправљању ових пропуста и подизању производње, каже се у саопштењу.

Један коментар

  1. Tоплица

    Ништа не знамо о угљу и начину транспоорта, али се питамо зашто се са Обреновцем ово догађа тек за ове власти ?! Да је проблем на овом нивоу којег сад кажњавају, зашто их нису уочили раније ? Кад је брука пукла, санкције треба да погоде врхове пирамиде ! Градом круже приче о другим разлозима који су до овога довели. Ми питамо : кад ће у кадровској политици, не само у “Колубари” завладати принцип одабира стручњака ? Ко то тако моћан меша ову папазјанију са кадровима, ево већ читаву деценију ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *