Сахрањен Милутин Мркоњић: Пријатељи породица и многобројни грађани испратили Мрку

Народни посланик и почасни председник СПС-а Милутин Мркоњић сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у присуству породице, пријатеља и бројних поштовалаца.
Мркоњић је испраћен уз песму „Чубура“ коју је извео Беки Бекић, уз пратњу хармоникаша Аце Софронијевића.
На почетку поворке, иза петокраке, је венац са посветом председника Србије Александра Вучића, а ковчег су носили Ивица Дачић, Бранко Ружић, Зоран Лилић, Никола Шаиновић, Душан Бајатовић и Владе Дивац.
Последњи поздрав Мркоњићу упутио је лидер СПС-а Ивица Дачић и захвалио му за све што је учинио за земљу, људе и чланове СПС којима је био као отац.
 
„Путуј у вечност, драги ћале, пратимо те твојом омиљеном песмом која говори о Чубури и твојој мајци која је на небу сама. Нажалост, више није сама. Путуј у вечност, нека ти је хвала“ казао је Дачић, који се у сузама опростио од, како је рекао, драгог друга Мрке.
Дачић је казао да су на гробљу присутни људи из целе Србије који су дошли путевима, возовима и мостовима које је управо Мркоњић градио целог живота са циљем да у Србији буде што боље.

Како је рекао, нису имали времена да му захвале, јер он то није дозвољавао гурајући стално да ураде више и боље.
„Ниси нам дао времена и могућности да помислимо да те више неће бити“, казао је Дачић наводећи да их је напустио „отац и неко ко је увек испред себе стављао бригу о другима“.
Дачић је нагласио да је Мркоњић веровао у њих и када се то није смело и додао да сада када се растају, мора да каже да је био у праву за све.
ИЗВОР: https://rs.sputniknews.com/20211202/sahranjen-milutin-mrkonjic-prijatelji-porodica-i-mnogobrojni-narod-ispratili-mrku-foto-1132123850.html, https://www.novosti.rs/galerija/1061875/8416/pored-groba-obe-mrkine-zene-bekuta-dasa-ispratile-mrku-vecni-pocinak-foto?c=0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *