Русија представила нови стелт дрон „Охотник“

Нова стелт варијанта руске недавно развијене тешке борбене беспилотне летелице, која је опремљена напредним могућностима против детекције, представљена је јавно по први пут.
Модификовани Сухој С-70, познат као “Охотник” или “Ловац”, представљен је у Новосибирску, у јужном Сибиру, а Алексеј Криворучко, заменик министра одбране, надгледао је процес.
„Прављење беспилотних летелица ове класе могуће је само за земље са развијеном ваздухопловном индустријом, којa омогућава читав циклус развоја – од пројектовања, преко припреме, до извођења свих врста испитивања“, рекао је Криворучко.„Увођење ове беспилотне летелице значи да је цео производ састављен и опремљен свом неопходном опремом која је потребна за летење.“
Он је додао да је сада време за припреме за први лет дрона, а да су прототипови без стелт технологије и наоружања тестирани последњих месеци.
Криворучко је додао да је ова технологија јединствена за Русију и да нова беспилотна летелица представља „највиша достигнућа предузећа и организација наше одбрамбене индустрије“.

У документарцу који је прошлог викенда емитован на руској телевизији, председник Владимир Путин је рекао да је Русија претекла остатак света у војној технологији. Рекао је да је његова земља у паритету са САД у погледу нуклеарног арсенала, али да је Русија развила супериорно конвенционално оружје.

Путин је у новембру открио да Русија има најмање 2.000 дронова за употребу у извиђачким и борбеним мисијама.
„Ми веома добро знамо колико су се беспилотне летелице доказале у оружаним сукобима последњих година, колико су ефикасне, али и опасне за нас“, прокоментарисао је он.
Такође, Путин је крајем новембра најавио да ће руска морнарица бити опремљена напредним хиперсоничним ракетама 2022. године, рекавши: „Сада је посебно важно развити и применити технологије неопходне за стварање нових хиперсоничних система наоружања, ласера ​​велике снаге и роботизованих система који ће моћи ефикасно да се супротставе потенцијалним војним претњама, што значи да ће додатно ојачати безбедност наше земље.
ИЗВОР: https://www.vostok.rs/index.php?option=btg_novosti&catnovosti=7&idnovost=134208&RT:-Rusija-predstavila-novi-stelt-dron-%E2%80%9EOhotnik%E2%80%9C

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *