Поклон компаније НИС ученицима на Косову и Метохији

У жељи да ученицима са Косова и Метохије дарује новогодишње поклоне и учини предстојеће празнике што лепшим, као и да мотивише младе да се баве спортом, компанија НИС  донирала је спортску опрему и реквизите за 18 матичних основних школа са подручја 10 општина на Косову и Метохији. Пројекат је реализован у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије и удружењем „Спортстарс“, а издвојена средства у износу од 2 милиона динара намењена су за опремање спортских сала и отворених игралишта основних школа које похађа више од 1500 ученика у српским енклавама у општинама Гњилане, Витина, Ново Брдо, Косовска Каменица, Липљан, Обилић, Србица, Вучитрн, Пећ-Гораждевац и Исток-Осојане.

Свечаној додели донације присуствовали су представници Канцеларије за Косово и Метохију, директори основних школа са подручја општине Липљан, представници компаније НИС и спортског удружења „Спортстарс“.

Светлана Миладинов, помоћница директора Kанцеларије за Косово и Метохију у Влади Републике Србије, истакла је значај улагања компанијe НИС  у пројкете који су намењени  деци на Косову и Метохији.

„Ова донација спортске опреме за 18 основних школа на простору јужно од Ибра има велики значај, пре свега, јер наша деца на Косову и Метохији нису заборављена и зато што ће ова спортска опрема умногоме допринети да се спорт, спортски живот и спортски дух развије код наших младих. Ово је улагање и у будућност, а ви знате и сами да улагањем у будућност код нашег народа на Косову и Метохији дајемо им вољу и жељу за опстанак и останак у нашој јужној покрајини. Сигурна сам да ће захваљујући овој донацији бар неко од наше деце постати врхунски такмичар, врхунски борац, да ће управо ова опрема омогућити да понесу дрес, да представљају боје Републике Србије на многим такмичењима. Канцеларија ће наставити да помаже и даље наш народ на Косову и Метохији, и надам се да ћемо заједничким акцијама допринети да будућност, буде на делу, а Канцеларија увек буде уз свој народ“,  истакла је Светлана Миладинов.

Наталија Биленок, заменица генералног директора за организациона питања НИС-а је навела да компанија посвећено ради на подршци друштвено одговорним пројектима са посебним акцентом на улагања у образовање и младе.

„Под слоганом „Будућност на делу“ наша компанија не гради само пословне успехе, већ и доприноси развоју заједнице. Искуство нам показује да заједницу јачамо пре свега кроз улагање у њен највиталнији и најлепши део, улагање у младе људе и њихово образовање. Због тога нам је од посебне важности што у сарадњи са нашим пријатељима из Владе Србије имамо прилику да подржимо ученике на Косову и Метохији и да им поклонимо спортску опрему  и реквизите. Желим да ова опрема унапреди рад школа у области физичког васпитања и да подстиче младе да се баве спортом и допринесе лепшем и здравијем детињству деце која ће је користити“, истакла је Наталија Биленок.

Лазар Младеновић из удружења „Спортстарс“ је истакао успешну сарадњу коју ово удружење има са компанијом НИС и Канцеларијом за Косово и Метохију.

„Захвалио бих компанији НИС која нас је препознала као доброг партнера у спровођењу ове акције, као и Канцеларији за Косово и Метохију која нам је изашла у сусрет како би овај пројекат успешно био реализован. Ово је једна дивна акција у којој НИС наставља своје активности у подршци заједници и младима. Надам се да ћемо и у наредном периоду наставити да заједно подржавамо и реализујемо овакве пројекте“, рекао је Младеновић.

Драган Максимовић директор Основне школе „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице, захвалио је компанији НИС, Канцеларији за Косово и Метохију и удружењу „Спортстарс“, на подршци у име свих  основних школа са територије Липљања  и навео да ће ова спортска опрема допринети да ученици, али  и наставници,  развијају своје спортске способности, знање и вештине.

Додатне информације

Овом донацијом компанија НИС наставља да исказујe хуманост на делу, али и доследност у опредељењу да  улаже у младе, спорт и образовање широм наше земље. НИС је од 2009. године кроз различите друштвено одговорне пројекте у Србији уложио више од 4,1 милијарде динара. Својим активним улагањем у заједницу компанија учествује и у реализацији пројеката за подршку грађанима на Косову и Метохији. Неки од реализованих пројеката компаније у претходном периоду су и донација санитетског возила са инкубатором за Клиничко-болнички центар у Косовској Митровици, затим је у сарадњи са Канцеларијом за Косово и Метохију Владе Републике Србије пружена помоћ предшколским установама на територији АП Косово и Метохија и донирана  једна тона горива за пројекат „Мала матура велико срце“. Компанија НИС пружила је подршку и реализацији бројних пројеката у области социјалне заштите, као и подршку Српској православној цркви.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *