ПОЧЕЛО МАЛТРЕТИРАЊЕ БЕОГРАЂАНА: Симпатизери опозиције блокирали Бранков мост, Газелу и ауто-пут (ВИДЕО)

У БЕОГРАДУ је почела блокада ауто-пута и Бранковог моста.

Симпатизери опозиције и ове суботе малтретирају грађане блокадом саобраћаја у Београду. 

Иницијатива “Крени-промени” и покрети окупљени око Еколошког устанка блокирали су ауто-пут на Газели као и Бранков мост, а најављена је и блокада путева и мостова на десетак локација у Београду, и у више од 50 градова у Србији.

Истовремено, најављена је и “ауто блокада” путних праваца, приликом које ће учесници возити пет километара на сат – до потпуног заустављања, што ће осим локација у Београду укључити и потез од Бубањ Потока до аеродрома.

Демонстранти су блокирали и Ибарску магистралу код Прељине, а и аут6о-пут код Ниша и Шапца.

Протести се организују са захтевом за ослобађање свих ухапшених на претходним протестима, повлачење Закона о експропријацији и измене Закона о референдуму и народној иницијативи. Организатори су најавили да ће током блокаде путева бити омогућен пролаз возилима хитних служби, пре свега хитној помоћи и ватрогасцима.

 


 

Део опозиције је најавио протесте за данас у најмање 52 града широм Србије, блокирајуће све главне саобраћајнице онемогућавајући људима да нормално живе и да се слободно крећу.

Како је најављено, у Београду ће бити блокиран или успорен саобраћај на целом потезу аутопута кроз престоницу, од Бубањ Потока до Аеродрома, али и на већим кружним токовима попут Славије, Аутокоманде и код општине Нови Београд.

Подсетимо, због најављених блокада у Београду све комуналне службе су у приправности како би се пружила максимална услуга Београђанима.

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је позвао све грађане Београда да комуналне проблеме пријаве на бројеве телефона 0800/110011 и 011/3090007 и упутио извињење свим грађанима што комуналне службе неће моћи да функционишу пуним капацитетом због најављеног застоја.

ИЗВОР: https://www.novosti.rs/c/vesti/drustvo/1062565/pocelo-maltretiranje-beogradjana-simpatizeri-opozicije-blokirali-brankov-most-gazelu-auto-put

3 коментара

  1. Kad je Vučić maltretirao Beograđane, unoseći se u lica policajcima uz reči:”Šta je miševi” to su bili opravdani protesti i nije bilo maltretiranje Beograđana, a kad je narodu prekipelo njegovo maltretiranje i samovolja, onda je to maltretiranje Beograđana. Neće biti da narod maltretira samo Beograđane, već se protestuje u još trideset mesta u Srbiji. Do juče je pričao da nije ništa potpisao sa Rio Tintom, okrivljujući kao i uvek “žute” od kojih je većina u njegovoj stranci, a danas već priča da mu ta zloglasna kompanija traži milijardu za obeštećenje. Ko ga je ovlastio da penzionere pljačka pune četiri godine? Krkobabić koga niko nikad nije izabrao, čija se imovina procenjuje na dva miliona evra. I još njegovi mediji trube da manjina maltretira većinu, Koja mu je to većina? Ona koju pod moranjem dovozi na mitinge sa osamdeset autobusa? Oni koje drži na uzici tako što ih zapošljava na određeno vreme koje traje po nekoliko godina? Kao samozvani najbolji student prava morao bi znati ko može obavljati privremene i povremene poslove i koliko dugo ti poslovi traju. Neće biti da mu poslove iz redovne delatnosti poslodavca može neko obavljati po ugovoru o delu. Po takvom ugovoru može mu samo šnajder sašiti odelo. Većina su mu oni koji zbog svog ličnog interesa moraju skupljati kapilarne glasove. Koliko bi glasova birača dobio kad bi njegova stranka sama izašla na izbore, uz ravnopravnu zastupljenost svih opozicionih stranaka u sredstvima javnog informisanja, s kojih se on ne skida po ceo dan i kad bi na birališta izašlo više od polovine birača upisanih u biračke spiskove, a ne više od polovine izašlih na izbore. Sad svojom jednostranačkom skupštinom donosi zakon kojim će se odreći Kosova i Metohije ako na referendumu glasa “ZA” dva birača od troje izašlih na birališta. Takvu demokratiju nema ni Severna Koreja. Ne trudite se da narodu ispirate mozak, uzaludan vam je to posao.

  2. Поставила бих питање: ГДЕ то народ може да искаже своје неслагање са политиком државе која прети да уништи земљу? У Парламенту?? – од стране изабраних представника народа који треба да спроводе НАРОДНУ ВОЉУ, што је суштина демократије (мало другачије него што је била тамо где је демократија рођена, али, хајде сад; не мислите ваљда да су демократију измислили Американци?). ЧИЈУ вољу спроводе представници народа, ако то већ није народна, па народ МОРА да изађе на улице, јер га власт не слуша и не хаје за његово мишљење.

    Нема никаква сумње да опозиција користи оправдани револт народа за своје ружне политичке циљеве, то се не може избећи, што не значи да већина на скуповима уопште нема политичке циљеве, већ само жели да у Србији спасе оно што се спасти још може.

    Дуго је народ ћутао, то је било затишје пред буру која је једном морала да избије

    Рио Тинто (и остали “инвеститори” сличног типа који, сигурна сам, и у овом тренутку вршљају по Срвији и буше је, гледајући где шта може да се ућари, на нашу штету) МОРА да се торња из Србије. Зар смо толико јадни да за шаку долара продамо своју плодну земљу, са несагледивим последицама по целу Србију? Загађење подземних вода отровима, загађење река, одлагање јаловине, свакако пораст броја оболелих од канцера – зар је то будућност коју желимо нашим потомцима? Каква СТУДИЈА О ИЗВОДЉИВОСТИ?! Кад њу сачекамо, већ се далеко одмакло у бесповратност процеса. Наравно, у студији би све било само мед и млеко, што никако не може да буде тачно. А ко би то процењивао студију изводљивости? Ови исти што доносе лоше законе, упркос вољи народа? Неће моћи, њима се ништа не може веровати.

    Закон о експропријацији који треба да буде донесен, истоветан по ефектима и оном из 1947. године, који је значио само комунистичку отимачину свега што је, по мишљењу ограниченог броја људи, требало, наводно, да буде државни интерес??
    Ниједан једини закон не сме да буде двосмислен или недоречен, као такав подложан тумаљењу уске групе људи. Не сме да има шупљина кроз које може да се провуче – шта год се то неком буде свидело, зависно од циља, па све да ипак буде “по закону”. МОРА да буде кристално јасан и прецизан, да онемогући било какво слободно тумечење.

    Закон о референдуму. Прво, шта је то референдум? То је масовно исказивање воље народа, демократски, и никако не може да буде валидан уколико број изашлих бирача на гласање није већи од 50%; просто, то не би био референдум, него унапред наштимован жељени резултат. Државо, окани се демагогије!

    Референдум о Уставу. Поред горње примедбе, онако срочено питање не значи апсолутно ништа! Рецимо да већина “изашлих” на референдум гласа за промену устава. КОЈУ ПРОМЕНУ? Не може се паушално дати сагласност за мењање Устава у било којој тачки, како коме падне на памет, у складу са актуелним захтевима оних који нас притискају да учинимо све у њихову корист, а на нашу штету, па још да све буде и легално. Питање, јасно и недвосмислено треба да гласи, нпр. Јесте ли за избацивање из преамбуле Устава одреднице да су Косово и Метохија саставни део Србије? Па да видимо ко је за такву промену Устава! (Ово сам навела јер слутим да је референдум за промену највишег државног правног акта само увод за признавање Косова као републике Шиптара).

    Само ових неколико тачака које сам навела основ су за излазак људи на улице, кад нема другог начина да их чује њихова држава. И да се замисли, дубоко.

    А не тако давно, улица – багери, блокаде, паљење, било је итекако легитиман, а и легалан начин који је масу ондашњих довео чак до садашњих позиција.

    Опозиција би учинила и себи и Србији услугу кад би престала да пљује, да буде кооперативна према странцима, кад би се замислила над стварним националним интересима, кад би престала да блати своју земљу… Овако, она није алтернатива садашњој власти и не вреди, морално и државнички, ни по луле дувана; потребна су јој, зар не види, нова, непотрошена лица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *