НИС на Светском нафтном конгресу у Хјустону

Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а и потпредседник Скупштине Националног нафтног комитета Србије, учествовао је на стратешкој сесији CEO Panel под називом „Дигитална трансформација“ која је одржана у оквиру 23. Светског нафтног конгреса, најзначајнијег глобалног догађаја у сектору нафте и гаса.

Овај конгрес одржава се од 5. до 9. децембра у Хјустону, у америчкој држави Тексас.

Тјурдењев је присутнима представио процес дигиталне трансформације у НИС-у. Он је навео да дигитални портфолио компаније има више од 110 пројеката и иницијатива и представио неке од реализованих пројеката.

Такође, Тјурдењев је присутнима презентовао и даље планове НИС-а када је реч о дигиталној трансформацији компаније и говорио о њеној сарадњи са ИТ заједницом и водећим домаћим факултетима у области дигиталних пројеката.

Модератор панела о дигиталној трансформацији била је потпредседница једне од највећих нафтних компанија Equinor Ashil Hanne Larsen, а саговорници су били и Eric Carre (Halliburton) и Patrice Laporte (Siemens Energy).

Током конгреса генерални директор НИС-а сусрео се и са новоизабраним председником Светског нафтног савета, Педром Мирас Саламанком и са Кристином Чабом,  директорком МОЛ Групе за развој даунстрима.

Скупу Светског нафтног конгреса присуствују највиши индустријски лидери из целог света, укључујући и шефове држава, министре енергетике, председнике и генералне директоре највећих компанија из више од 100 земаља. На скупу је предвиђено учешће 700 стручних говорника, присуство око 1.000 представника медија и 10.000 делегата.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *