ХОЋЕ ЛИ СЕ КОРОНА КАВЕЗ СПУСТИТИ И НА БРИТАНИЈУ?

Дигитални кавез се спушта над Британијом, Европом и светом. Светла разума се убрзано гасе. Колико ће дуго Британија одолевати најновијој инвазији варвара?

Здравствена криза метастазира у тоталитаризам. Италијански филозоф Ђорђо Агамбен каже да нам се спрема једна растурена, раштркана друштвена заједница у којој ћемо се удаљaвати једни од других да наводно избегнемо заразу, а у ствари само да бисмо учинили немогућим и пријатељство и љубав, а надасве оно што се некада називало политичким животом. Центри моћи су се прогласили за центре истине – једине истине. Опасно се приближавамо тренутку када ће свака друга истина или свако питање бити стављени ван закона и проглашени за јерес. Како се онда поступа с јеретицима, или с неподобнима то нам је историја јасно показала – у распону од ломаче до концентрационих логора, изгнанства у Сибир, на Голи оток или смрти. Да, смрти.
Ко не верује треба само да погледа око себе, не кроз ТВ екран или преко страница корумпираних дневних корпоративних новина већ сопственим очима, што данас углавном значи преко интернета и уз помоћ независних (од влада и корпорација) новинара и коментатора.

НЕМАЧКИ ДУХ НАД ЕВРОПОМ Аустрија је прво закључала невакцинисане, а пошто им то изгледа није било доста, онда су решили да закључају и све остале. Домовина фирера је прва у свету увела законску обавезу вакцинације. Од фебруара следеће године сваки добри Аустријанац мора бити хемијски побољшан. За остале је у немачком језику одавно већ, још од времена Адолфа, спремно име – Untermensch (потчовек). На чему ће им вероватно замерити жреци нове родне идеологије и правописа. Каже се Unterperson (подособа)! Администраторима идеологије не сметају ни семантика (смисао) ни лудило ни логори у том контексту.
У Немачкој министар здравља Јенс Шпан обећава да ће до краја зиме сви Немци бити излечени, вакцинисани или мртви. Значи, у Шпановом Weltanschauung-у (светоназору) логори су превазиђени. А да додамо да се без одговарајућег аусвајса и QR кода на дотичним подособама не може ни еутаназија извршити. Има заиста у том немачком духу нешто што се превише често, бар за наш укус, приближава и додворава ритуалима смрти и оностраном.
У Италији не можеш ни да радиш без Green pass-a и министар Басети весело обећава да ће четврта инјекција бити спремна 2022. године таман на време да се прими 12 месеци после треће. Пету још не спомиње, то ће неки други министар негде другде. Лепо они сарађују. Председник државе Марио Драги каже да невакцинисани не заслужују Божић. Нешто мање хришћанско давно нисмо чули. Привремени политички актер ће одређивати ко је заслужио да слави рођење Исусово? Тога није било ни у средњем веку, но сад с дигиталним пропусницама… може Драги да укључује и искључује кога хоће. А очигледно хоће. Бивши председник Марио Монти изјављује да постоји превише демократије у области информација и да треба ограничити те слободе. Сваког викенда милиони Италијана шетају и протестују улицама већих градова упркос забрани протеста. Бирократе то не могу да схвате. Како је то могуће кад смо ми лепо забранили! Неко је забранио Божић, неко оспорио основна демократска права. Дуче Мусолини се грохотом смеје с трозупцем у руци негде доле у деветом кругу Дантеовог пакла.

Код Макрона у Француској не можеш у продавницу или кафић, а старији од 60 година који нису вакцинисани не могу у јавни превоз. Брига о старима и немоћнима поприма нове димензије. Што људи да се гурају, боље да уопште не излазе из куће. Демонстрације на улицама.
У Холандији видимо да се већ воде спорадичне уличне борбе. Полиција пуца на демонстранте. У Белгији исто протести и запаљена возила по улицама. У Португалији су сви вакцинисани и опет закључани. Гибралтар је успео да вакцинише 130% популације (Шпанци који ту долазе да раде) па су сад укинули божићне празнике. За сваки случај. Шведска није закључавала, али уводи дигиталне личне карте, па их сад рекламирају чак и у микрочип формату. Могу да се уграде (ушију?) у руку. Швајцарска је на референдуму двотрећинском већином изгласала увођење корона пасоша.
Против увођења дигиталних пасоша се, дакле, редовно протестује у свим већим европским градовима. Протестују они који су против (ове специфичне) инјекције, као и они који су примили већ две, али су против треће, четврте и тако даље. Корпоративни медији не извештавају. Монти би да још мање извештавају. Калчо (фудбал) и временска прогноза, шта ће вам више?
У Загребу протести с паролом, између осталих „не дамо децу“. Ветерани „домовинског рата“ стављају се на располагање за борбу против глобалистичке напасти. Словеначка медицинска сестра излази у јавност видео-објавом у којој нам саопштава да постоје три врсте вакцина и да су означене бројевима 1, 2 и 3. Број један су плацебо и то добијају сви политичари и јавне личности.
У Европском парламенту група посланика предвођених румунским делегатом Кристијаном Терхешом бори се против увођења дигиталних легитимација и претварања Европе у тоталитарно друштво кинеског типа.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *