Руски препарат „Мир 19“ ефикасан против омикронa

Руски препарат против вируса корона „Мир 19“ ће бити ефикасан против новог соја омикрон, изјавила је директорка Федералне биомедицинске агенције (ФМБА) Вероника Скворцова.
Задали смо себи задатак да направимо противвирусне етиотропне високоспецифичне препарате који би остали универзални чак и у случају појаве нових мутација вируса, рекла је Скворцова. „Наш институт за имунологију је направио такав препарат – ‘Мир 19’“, додала је она.
На питање да ли је „Мир 19“ ефикасан у лечењу соја омикрон, директорка ФМБА је одговорила потврдно.
Према њеним речима, биће потребно око девет дана да ФМБА направи тест за откривање новог соја.
Истовремено, она је истакла да друга фаза клиничких испитивања тог препарата показује његову предност у односу на постојеће препарате против ковида.
 
„Друга фаза клиничких испитивања потврдила је високо поуздану предност овог противвирусног препарата – не у односу на плацебо, већ на стандардну терапију коју пацијенти примају у болници“, напоменула је Скворцова за телевизију „Русија 24“.
Раније је Руски центар за директне инвестиције (РФПИ) јавио да је Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ почео да ради на новој верзији вакцина „Спутњик Ве“ (Sputnik V) и „Спутњик лајт“ против новог соја омикрон.
Извор: https://rs.sputniknews.com/20211129/ruski-preparat-mir-19-efikasan-protiv-omikrona-1132035397.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *