НОВА ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНИЈЕ – Укинуте све граничне контроле између Албаније и Косова и Метохије

Слободно кретање грађана у Албанији и на Косову и Метохији биће олакшано, а контроле на граници ће бити обустављене, саопштио је албански министар унутрашњих послова Бледар Чучи.
Министра албанске полиције је рекао да ће у сарадњи са својим колегом из Приштине Џељајем Свечљом, на граничним пунктовима бити постављене камере које ће служити за праћење улазака и излазака.
Према Чучијевим речима, иако то није део данашњих договора, то су тражили и албански премијер Еди Рама и премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти на свом последњем састанку.
“Нећемо чекати летњу сезону да олакшамо слободну циркулацију људи, посебно на главним граничним прелазима”, навео је албански министар.
Министар је такође појаснио да је у данима са великим приливом, попут свечаности од 28. до 29. новембра, са обе стране границе саветовано да обуставе све контроле и пусте моторна возила да пролазе без заустављања.
„Верујем да смо на правом путу да почнемо да доживљавамо олакшану циркулацију, а да нас не доживљавају као две различите државе“, рекао је Чучи, а пренео албански Јуроњуз.
Извор: https://rs.sputniknews.com/20211126/ukinute-sve-granicne-kontrole-izmedju-albanije-i-kosova-i-metohije-1131944808.html

Један коментар

  1. perfidna politika

    Albanski premijer Edi Rama je sa Vučićem i Zajevim dogovorio Mini Šengen-Otvoreni Balkan, a Vašingtonskim sporazumom, potpisan od Vučića i Kurtija, tačka 5. je i Kosovo prikjučeno otvorenom Balkanu, iako na to nema pravo jer nije priznato kao država od UN. To što su Rama i Kurti ukinuli sve granične kontrole izmedju Albanije i Kosova u cilju spajanja u jednu državu – Veliku Albaniju očigledno se oslanjaju na šengen – Otvoreni Balkan (prvenstveno za normalizaciju odnosa Srbije i Kosova u cilju sveobuhvatnog kompromisnog rešenja Kosova) – za protok ljudi i usluga, i priznatih diploma, da se Albanci zapošljavaju i naseljavaju po Srbiji, a Srbi ne sme da se naseljavaju i zapošljavaju na Kosovu (statistika i višedecenijski dogadjaji na terenu).Taj model “granica bez granice” ni slučajno ne može da važi za carinsku granicu izmedju Kosova i Srbije jer je onemogućen povratak 250.000 proteranih Srba, ona (administrativna linija) je integrisana po Briselskom sporazumu da zaokruži integritet i suverenitet buduće samoproglašene države Kosova, samo se to prikriva od naroda do zadnjeg trenutka. Najbolje rešenje je da se odbaci Briselski sporazum kojim se otima srpska teritorija KiM (da preuzme rešavanje OUN).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *