Самоопредељење и самопоштовање

Иако у много чему не треба да се угледамо на њих, када је реч о самопоштовању и беспрекорном пропагирању сопствених интереса и циљева, можемо много да научимо од косовских Албанаца. Прошлонедељни догађаји из Београда (представљање књиге Куртијеве супруге), с Јариња и Брњака (наставак РОСУ тортуре над Србима) и из Приштине (протеривање Пола Антоана и његово стављање на списак неподобних) то најбоље доказују

Прошле недеље је у Приштини одржано представљање књиге коју је написала супруга Александра Вучића и у којој је разматрала начине на који се може извршити потпуна реинтеграција КиМ у правно-политички систем Србије. О књизи су говорили истакнути косовски политичари, професори с приштинског универзитета, НВО активисти и други. У исто време, док се то дешавало, стотинак километара југоисточно, на територији општине Прешево, српска војска и полиција је пребијала Албанце, парадирала у пуној ратној опреми и изазивала реакцију локалног становништва која је, ипак, изостала. А у српској престоници Бернар-Анри Леви, познати антисрпски лобиста, задржан је на аеродрому у Београду, није му омогућен улазак у нашу земљу због вишедеценијског антисрпског деловања и испраћен је првим авионом назад одакле је дошао. Звучи нестварно? Зато што и јесте. Зато што је мало вероватно да се ишта од овога догоди у скоријој будућности и у догледно време.
А сада можемо престати да маштамо и изложити шта се то заправо десило у недељи за нама. Рите Аугестад Кнудсен, жена актуелног премијера самопрокламованог „Косова“ Аљбина Куртија, представила је своју књигу у Београду. У исто време, док се у Београду одвијала ова аутошовинистичка чајанка, ОВК терористи, у међувремену пресвучени у војне и полицијске униформе, наставили су да малтретирају Србе на северу Косова, блокирајући прелазе Јариње и Брњак, насилно уклањајући српске таблице с аутомобила, пребијајући Србе и плашећи их снајперским пушкама. А у Приштини је на аеродрому задржан Пол Антоан, један од руководилаца француског „Колектива за мир на Косову“. Њему је забрањен улазак у „Републику Косово“ зато што, према речима косовских полицајаца, представља претњу по националну безбедност и спољнополитичко позиционирање ове нарко-творевине. Стављен је на њихову „црвену листу“ и трајно му је забрањен улазак у ову парадржаву која држи у талачком положају нашу јужну српску покрајину.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *