Пандемијска конфузија

ЈЕСУ ЛИ КОВИД ПРОПУСНИЦЕ ВИД ДИСКРИМИНАЦИЈЕ?

Како је могуће да људи који су тобож посвећени борби против сваког вида дискриминације (а неки су за то и добро плаћени), и који је виде у свему и свачему, не примећују ту исту дискриминацију у најновијој одлуци о увођењу „ковид пропусница“?

Нема мале дискриминације коју треба толерисати, већ је она увек штетна и опасна – изјавила је 2018. повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић, додајући да је „антифашизам део српске културе и идентитета и са поносом треба да баштинимо ту традицију“. Три године касније жена која дискриминацију види у сваком могућем кутку српског друштва изјављује да такозване „ковид пропуснице нису дискриминација“, јер је та „мера сразмерна и пропорционална легитимном циљу, а заштита јавног здравља је легитимни циљ“.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

2 коментара

 1. Полемиком око легалитета и легитимитета, у вези (и) са ковид пропусницама, ушло се у мутне воде! – боље да није! Јер никакав легитимитет не може да оправда атак на постојећи легалитет било чега. Посебно кад се ради о пандемији ковида.Јер, у вези с ковидом, нико ништа и не гарантује: ни све мере, нити вакцине, закључавања… нису дале апсолутно никакав резултат. Јер овај лабораторијски дизајнирани вирус није “пуштен” да би, тек тако, пред неким мерама поклекао! Он “ради” свој посао, ма шта ми предузели у вези с њим, и радиће, још дуго, дуго… на срећу својих идејних твораца и корисника свих могућих благодети које ће им пандемија пружати. Народ је слуђен, па и најогорченији противници свих мера полако посустају: покорно носе маске (које не штите довољно); све мање се друже – што је без ефекта, сем на психу заморчића; потуриће руку да би примили вакцину у коју, с правом, не верују. Нема славља, весеља, свадби – ни беба. И – пошто је немогуће стати на пут вирусу који, узгред, и лако мутира – на крају ће се постићи циљ: сви ћемо бити заражени, па ко жив, ко мртав. А дотле, измислиће већ нешто друго.
  Наша држава је учинила све што је могла, набављајући сва препоручена средстав за одбрану и заштуту од наметнуте пошасти и балансирајући, дуго, између легитимности и легалитета… не завидим им на томе. Увођење ковид пропусница, показаће се, није нас спасло ни од чега, само је довело до дискриминације, и то је све. Ипак, не жели нико, као онај несрећни председник јужноамеричкее државе, да буде оптужен за смрт неколико стотина хиљада људи у својој земљи, јер није предузимао “мере”. Да ли ће неко да огговара за смрт неколико милиона људи на планети зато што ЈЕСТЕ предузео мере против здравља и живота свих људи, у корист мрачних циљева?

  13
 2. Vaso Petković

  Kakvo je to planetarno ludilo ???Kako je moguće da zdrav i nevakcinisan čovjek može da zarazi vakcinisanu osobu koja je vakcinom zaštićena od virusa ????!!!!!!.Gdje tu logika i zdrava pamet ???? Da li je moguće da šaka moćnika ludilom teroriše sve narode naše planete ???
  Ovdje se radi,po mome mišljenju,o čistom biološkom ratu !!!Truju nas mnogo težim otrovima a korona je samo izgovor i dimna zavjesa,njome se kontroliše učinak primjenjenog trovanja.
  Niko ne sluša nobelovce i istaknute svjetske eksperte čuja je to specijalnost,ljekare i medicinare koji se bore za svaki ljudski život,o koroni laprdaju ljudi koji pojma nemaju o čemu pričaju ali znaju da debelo lažu !!!!!
  Ovdje je ukinuto pravo na -ISTINU !!!!!

  6
  1

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *