ОШ „ПЕТАР ДРАПШИН“ У СРБОБРАНУ ДОБИЛА ИНФОРМАТИЧКУ ОПРЕМУ У ИЗНОСУ ОД 2,5 МИЛИОНА ДИНАРА

 

Компанија НИС наставља модернизацију  основних школа у Србији

Свесна да је улагање у образовање улагање у будућност, компанија НИС је, кроз свој програм друштвене одговорности „Заједници заједно“, Основној школи „Петар Драпшин“ која се налази у  Турији ( територија општине Србобран), донирала средства у износу од 2,5 милиона динара за потребе набавке савремене дигиталне опреме.

Захваљујући овој донацији, опремљено је 15 школских учионица са 15 лаптопова и 15 пројектора, док су две учионице опремљене  интерактивним таблама. Такође, кроз поменути пројекат, ОШ „Петар Драпшин“ набавила је и 10 PC и шест таблет рачунара који ће умногоме унапредити и побољшати рад наставника и ученика школе. Овом донацијом савремене дигиталне опреме омогућено је и да наредне генерације ученика развијају своје дигиталне компетенције, док је компанија НИС још једном је потврдила своју решеност да води рачуна о заједници у којој послује и подржава развој и модернизацију друштва у Србији.

Председник општине Србобран, Радивој Дебељачки истакао је да је ова општина од самог почетка укључена у програм „Заједници заједно“. „Веома смо задовољни што смо данас у школи где је реализован пројекат дигитализације опреме, а исти овакав пројекат реализован је претходне године у још једној школи не територији наше општине. Драго нам је да можемо деци да пружимо боље услове за школовање, јер нам је улагање у младе један од приоритета. Настављамо у истом правцу, са улагањем у школе, предвиђена је санација гасног котла у основној школи у Надаљу, такође кроз програм Заједници заједно, а замену котла ћемо имати и у овој школи што ће омогућити да грејна сезона почне неометано“, навео је он.

Ненад Стевановић, руководилац Погона Средњи Банат у НИС-у нагласио је успешну сарадњу компаније НИС и општине Србобран.  „Компанија НИС и општина Србобран успешно сарађују дуги низ година, ово је само један од пројеката који доказује ту успешну сарадњу и потврђује значај који дајемо сарадњи са локалним самоуправама. До сада смо реализовали више од 52 пројекта, а ове године, одредили смо са колегама из општине да нам је опремање школа приоритет. Буџет од пет милиона динара је одређен прошле године за две школе у Србобрану у унапређење дигитализације образовних програма, а током ове године спровешћемо пројекте у области екологије и заштите животне средине такође у овој општини“.

Директорка школе ОШ „Петар Драпшин“ Бранислава Зеремски захвалила се на донацији која је омогућила дигитализацију учионица. „Сада имамо 15 кабинета са рачунарима и пројекторима и две табле. Хвала компанији НИС, локалној самоуправи на свему што је урађено у нашој школи и надам се да ће ученици сада много боље да раде, много боље да уче и да буду задовољни условима које смо унапредили“, рекла је она.

ОШ „Петар Драпшин“ у Турији похађа готово 170  ученика распоређених у осам одељења, док сама школа поседује 15 учионица и један  информатички кабинет. Опремање учионица савременом дигиталном опремом, ученицима ће омогућити да на  занимљив и савремен начин образовно градиво усвајају и  путем визуелних ефеката, али и унапреде своју дигиталну писменост и стекну нове IT вештине.

Додатне информације

Протекле године, у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и 12 локалних заједница, НИС је кроз програм „Заједници заједно“ подржао 83 школе широм Србије. Укупна вредност подржаних пројеката у овим школама износи 114,5 милиона динара, а средства су усмерена на дигитализацију наставног процеса и унапређење безбедносно-информационих система. У подршку развоја општине Србобран кроз програм „Заједници заједно“ до сада је уложено  67,5 милиона динара, захваљујући којим је реализовано 52 пројекта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *