ИЛИ-ИЛИ И ПОСЛЕ ТОГА: Корисни идиоти и „европске вредности“

Евроелита ће нам средити да у историји изгледамо као егземплар – useful idiots: зову те у савез а онда те вуку за уши, пљују ти у лице, презиру тебе и твоје, пљачкају те озбиљно а теби дају кредите које зову донације, што ти не доживљаваш као њихов посао него као свој добитак

Дошло је време да се и Горан Свилановић забрине за европске интеграције. Сећате се те српске копије Андреја Козирјева: истицао се у антиратним акцијама, па водио нешто што се звало Грађански савез Србије – те после 5. октобра заслужио да буде и министар иностраних послова СР Југославија и оног хибрида Државна заједница СЦГ. „Иако је рођен на Косову и Метохији, Горан Свилановић се од 2004. залаже за независност ове покрајине“, навешће Википедија његово најважније политичко достигнуће.
„Међународна заједница“ је знала да цени овог посленика, те је бивао на „важним местима“ за припремање Србије и региона за улазак у ЕУ. Последње – саветује Здравка Кривокапића. У мају је објаснио да то није „ништа необично“ јер је „Црна Гора најдаље одмакла у европским интеграцијама“.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Tоплица

    За овог монструма, драги земљаче, чиста десетка, а за идеју текста чисто дивљење ! једино слика овог прдавка са Косово који је једино и чувен по својевременом нуђењу Косова кому попало. На слици он делује озбиљно, мал’те не као озбиљан господин Како слика може да завара. За очекивати је да се наша историја врати у нормалан ток оног часа кад све гњиде изиђу на чистину и стану видљиве ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *