Ефекат домина

Да ли после хапшења Дијане Хркаловић на ред долази и министар коме је бивша државна секретарка наводно слала своје ласцивне фотографије

Након што се већ извесно време чекало да се криминално-полицијско-политичко-обавештајна афера Веља Невоља, то јест прислушкивање председника, то јест „Јовањица“ и тако даље, у којој изгледа има више сумњивих него невиних, расплете и у њеном правцу, јер би све друго било крајње противприродно, дакле, сумњиво, прошлог петка ухапшена је, након што је више пута саслушавана и стављана на детектор лажи од кога се углавном бранила ћутањем, и Дијана Хркаловић, некадашња (поред осталог) државна секретарка у Министарству унутрашњих послова Србије. Из кога је, без ваљаног образложења, отишла 30. маја 2019. године.
А сада се чека да се види ко је следећи да, даљим расплитањем наведеног случаја с многим (сумњивим) лицима, и сам у њега буде уплетен…

УБИСТВО НА ШИНАМА Званично, а то ће рећи, у овом тренутку док се у неком следећем тренутку то не прошири, Дијани Хркаловић на терет се ставља само трговина утицајем, што је правна квалификација оптужбе да је осумњиченима за убиство на (трамвајским) шинама каратисте Владимира Милошевића 30. јануара 2017. године – споменутом Вељку Вељи Невољи Беливуку и његовом блиском сараднику Марку Миљковићу – помогла да се из те сумње извуку с правосудном пресудом да су невини. Ослободили су их ДНК докази који су се, да тако кажемо, контаминирали и постали неупотребљиви, што им се иначе, искуство нас учи још од убиства премијера Зорана Ђинђића, баш често дешава у оним осетљивим случајевима у којима истину треба сакрити да не би била откривена…

ФОТОГРАФИЈЕ И ДОЊИ ВЕШ Елем, ако је веровати ономе што пише у новинама – а примећујемо да подаци из истраге цуре на све стране, у медијској операцији која је очигледно синхронизована, што не значи и да није реч о тачним подацима – на Дијану Хркаловић, која се једно време називала и Ника Рина па се после вратила на старо, ето још једне аномалије у причи која аномалијама обилује, од њеног необјашњивог успона до необјашњене смене, сумња се баца и у вези с барем још неколико убистава.
Три, да будемо прецизни, тврде медији позивајући се на изворе из истраге, оптужујући Дијану Хркаловић да је за то „лично одговорна“, те да је „издала налоге криминалцима за ликвидацију“.
Од тога највећу пажњу привлачи тврдња да се међу тројицом убијених по налогу Дијане Хркаловић налази и име познатог београдског адвоката Драгослава Мише Огњановића.
Треба подвући и да је ово информација која се није нашла само у таблоидима већ и у „Политици“ која би требало да буде далеко поузданији извор информисања.
А наводни повод за убиство адвоката Огњановића делује бизарно; наводно, имао је увид у Хркаловићкине ласцивне фотографије, и онда је то поделио са својим клијентом Драгославом Милорадовићем. Дијана Хркаловић, тврди се, за то је сазнала из њиховог прислушкиваног разговора. Недуго потом обојица су ликвидирани.

МУНГОСИ И ПРИСЛУШКИВАЊЕ „Блиц“ објављује и део транскрипта тог разговора, значи да је истрага и до тога дошла, у коме се на једном месту наводи и да „Миша показује начин фотографисања, углове, потезе“, што упућује на закључак да није био подвргнут само мерама аудио већ и видео надзора.
Овај део приче, око прислушкивања адвоката Огњановића, страховито је значајан; почев од питања који је заменик тужиоца потписао налог за то, и биће веома занимљиво, премда не и сасвим неочекивано, ако се исто име појави и увези с афером „Јовањица“. Коју је наводно лансирала Хркаловићка да би напакостила председнику Србије Александру Вучићу тако што би у њу увукла и његовог брата Андреја.
И док ова врста (медијских) оптужби тек треба да добије неку врсту потврде, а вредно пажње биће и ако то изостане, много једноставнији за потврђивање требало би да буде податак да се више особа – међу којима и злосрећни адвокат Огњановић – налазило под мерама тајног полицијског надзора оперативне групе „Мангуста“ (у преводу: мунгос). Па су ипак ликвидирани а њихове убице нису ухваћене нити идентификоване, и није тешко уочити колико оправдане сумње изазива ова околност.
При томе, тврди „Блиц“, иста екипа прислушкивала је и Вучиће, а наводи се и да је познато и име женске особе која је транскрибовала прислушкиване разговоре.
Објављене су и ласцивне фотографије Дијане Хркаловић о којима је адвокат Огњановић разговарао с Милорадовићем. Сам тај чин објављивања представља поруку ономе коме су те фотографије оригинално биле упућене.
Ко је то? Медији тврде да их је слала министру. „Курир“ ће на то додати и оптужбу да су „бивши министар полиције (Небојша Стефановић) и државна секретарка, према тврдњама сведока из МУП-а, наводно били равноправни партнери у послу и сарадњи са криминалним групама“. А „Политика“ томе придаје, описујући ћорсокак у коме се нашла истрага убиства адвоката Огњановића, да је, својим (не)поступањем, споменути „министар везао руке инспекторима који су радили на овом случају“.
Адвокат Светозар Вујачић, саветник актуелног министра полиције Александра Вулина, изјављује: „Нема никакве дилеме, дефинитивно је истина да није могла све сама да уради, да је постојао и неко изнад ње… Не могу да кажем да је Стефановић знао све, али је био дужан да зна… Он је као тадашњи министар у најмању руку прећутно био сагласан са њеним делима.“
Тако да засад остаје да се што прецизније, на местима која су за то надлежна, утврди која су то њена дела због којих мора да одговара. А затим и да се пређе на остале одговор(н)е…

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *