ОБЈАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ПРОГРАМА „ЗАЈЕДНИЦИ ЗАЈЕДНО 2021“

НИС у еколошке пројекте улаже 107,5 милиона динара

Резултати конкурса, односно списак подржаних пројеката, објављени су на веб страници https://www.nis.eu/zajednici-zajedno/, као и на сајтовима градова и општина учесница програма. 

Водећи се националним приоритетима у домену смањења загађења ваздуха и уређења јавних парковских површина на иновативан еколошки начин, овогодишњи циклус програма „Заједници заједно“ НИС реализује у сарадњи са ресорним министарствима – Министарством рударства и енергетике и Министарством заштите животне средине Републике Србије. Одабрани пројекти усмерени су на замену котлова, смањење загађења, унапређење енергетске ефикасности, соларну енергију и уређење јавних парковских површина, а у циљу очувања животне средине на еколошки ефикаснији начин. Како је и јавни интерес за очување животне средине на изузетно високом нивоу, подршка овој теми у домену друштвене одговорности компаније НИС је од изузетног значаја.

Свакодневно се суочавамо са савременим начином живота који је у великој мери допринео дисбалансу између урбаног и природног, што захтева активно деловање на пољу поновног успостављања равнотеже за живот у складу са природом. Управо ово је један од разлога да фокус улагања компаније НИС ове године буде на унапређењу енергетске и еколошке инфраструктуре установа образовања, здравља, културе, спорта које су од значаја за све грађане локалних заједница обухваћених Програмом.

Додатна информација:

Ослушкујући потребе окружења, компанија НИС континуирано улаже у области од значаја за развој и оснаживање заједница у којима послује и од 2009. године спроводи програм друштвене одговорности „Заједници заједно“. Кроз овај програм који НИС спроводи у партнерским градовима и општинама, реализовано је више од 1.000 пројеката вредних 1,4 милијарду динара који су унапредили живот заједнице у области здравства, образовања, културе,  спорта и социјалне заштите.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *