Модерно опремљене учионице за основце у Кањижи

Караван компаније НИС „Заједници заједно“ наставља да обилази школе широм Србије

Kараван компаније НИС „Заједници заједно“ наставља да обилази партнерске градове и општине у Србији. Овога пута станица је била општина Кањижа и Основна школа „Јован Јовановић Змај“ у којој je НИС, у оквиру прошлогодишњег конкурса „Заједници заједно“, донирао 2,5 милиона динара за реконструкцију и опремање три информатичка кабинета. Учионице су опремљене рачунарима, лаптоповима и пројекторима помоћу којих ће ученици имати прилику да предавања информатике и рачунарства, технике и технологије, али и секције програмирања, роботике и кинематографије, прате у складу са потребама савременог времена.

Роберт Фејстамер, председник општине Кањижа истакао је значај донације како би ученици стекли вештине које су им неопходне у савременом свету. „Срећан сам што је ове године, као и претходних десет, општина Кањижа сарађивала са компанијом НИС и која нам је пружила помоћ не само у Кањижи, већ и у Мартоношу, Тотовом селу и Трешњевцу. Добили смо информатичку опрему која ће допринети развоју наше деце да могу да одговоре на све изазове 21. века“, рекао је Фејстамер.

Овом донацијом школа је добила могућност да уведе ученике у свет информатике и оствари веће домете у развоју талентованих ученика који имају вољу и жељу да покажу свој пун потенцијал.

„За овај пројекат почели смо да се припремамо већ прошле године, када смо имали неке своје идеје о томе како можемо да допунимо већ постојећи садржај у школи. Уз помоћ пројекта „Заједници заједно“ успели смо да са 55 рачунара, два пројектора и два лаптопа опремимо три учионице за информатику.Захваљујући томе, деца сада имају адекватне услове за учење“, рекао је Золтан Сепеши, директор Основне школе „Јован Јовановић Змај“.

Милан Бореновић, руководилац погона Северни Банат у компанији НИС je истакао значај успешне сарадње коју компанија реализује са општином Кањижа. „Караван НИС-а „Заједници заједно“ наставља да обилази општине и градове широм Србије и драго нам је што смо данас овде, јер је Кањижа за нас посебно место што доказује и чињеница да овде реализујемо пројекте још од 2009. године. НИС наставља да улаже и да помаже заједници на задовољство како нас као компаније, тако и локалних заједница“, навео је Бореновић.

Општина Кањижа део је програма „Заједници заједно“ од 2009. године. До данас је кроз овај програм у оснаживање и развој Општине НИС уложио више од 66 милиона динара и реализовао 96 пројеката. Прошле године компанија НИС је спровела програм у сарадњи са Министарством унутрашњих послова и Министарством просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и у 12 градова и општина подржала реализацију пројеката у 83 школе. Укупна вредност подржаних пројеката износи 114,5 милиона динара, а средства су усмерена на унапређење и дигитализацију наставног процеса и повећање безбедности деце и наставника у школама. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *