Математичка гимназија уручила плакету захвалности компанији НИС

Математичка гимназија у Београду уручила је компанији НИС плакету за допринос успеху ове образовне установе. Плакета је уручена поводом 55. годишњице рада школе и девет година сарадње са НИС-ом кроз програм „Енергија знања“.

Математичка гимназија је школа која је препознатљива по успеху који њени ученици остварују на међународним такмичењима из природних наука, на којима су до сада освојили скоро 1000 медаља. Компанија НИС кроз програм „Енергија знања“ већ девет година подржава реализацију српских олимпијада из природних наука и припрему и одлазак најуспешнијих учесника на међународна такмичења.

Сарадња Математичке гимназије и компаније НИС реализује се и кроз друге активности. НИС је помогао и опремање два кабинета у овој гимназији. Тако је уз подршку НИС-а 2014. године адаптиран кабинет за информатику и опремљен са 30 рачунара, док је 2020. године НИС школи донирао 10 савремених рачунара, ради неометаног извођења наставе и других активности током пандемије вируса корона.

Математичка гимназија у Београду проглашена је институцијом од националног значаја и интереса. Она је јединствена средња школа у нашој земљи за талентоване ученике у области математике, информатике и природних наука. Изнедрила је велике стручњаке, професоре на домаћим и страним универзитетима, професоре који предају у овој школи, више од 500 доктора наука, као и других стручњака који су данас запослени у великим компанијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *