Крвави обавештајни дебакл

Монтиране обавештајне процене постале су повод за оружану агресију, а стварне грешке обавештајних служби узрок бројних масовних страдања

Политика је вештина могућег и зато би требало да се заснива на провереним и тачним информацијама. У суштини и јесте тако, али, оно што понекад у медијима видимо као бомбастичне обавештајне информације често су фабриковане подвале. Исправније је зато говорити о дуплим проценама – оним стварним, на основу којих се доносе важне одлуке, и лажним, које треба да обману сопствену и светску јавност. Моћним обавештајним службама се верује, па се неко на Западу досетио да ту чињеницу злоупотреби зарад фабриковања повода за агресију на мале и суверене државе. Тако је за оружани напад на неке земље у муслиманском свету повод био што су „легло глобалног тероризма“ а за друге да „производе забрањена оружја за масовно уништење“. Где такве оптужбе не би биле уверљиве, подметани су монтирани масакри и лажне „хуманитарне катастрофе над цивилима“, као што се то десило Србији и Републици Српској.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Unutrašnji dijalog o Kosovu, glas naroda

    ОБАВЕШТАЈНИ ДЕБАКЛ

    У кратким цртама: У уводном излаганју дате су одличне констатације. Монтиранје обавештајне процене постале су повод за оружану агресију на мале државе. Политика би требала да се заснива на провереним и тачним информацијама, али то често злоупотреблјавају велике агрсорске силе, у првом реду САД, да фабрикују лажи и подвале за војну агресију или окупацију неке непослушне државе за своје геополитичке цилјеве. Као што је то био случај са Вијетнамом, Ираком, Авганистаном, Србијом, БиХ….

    ТАКТИКА И СТРАТЕГИЈА У основи већином се терен, цилјана држава, припрема за окупацију директно, и индиректно, са савезницима, преко унутрашнјег фактора држава, пете колоне, поткуплјених државника и влада, сукоблјаванја на етничкој и верској основи (рат измедју Ирана и Ирака, сукоби Србије и албанских сепаратиста на Косову), под фирмом гаженја лјудских и манјинских права итд.

    МОНТИРАНЈЕ ПОЛИТИЧКЕ ПРОЦЕНЕ (медијска кампанја у служби великих сила: ЕУ, САД), такодје су врло штетне као и “монтиране обавештајне процене, има и на домаћем терену, на пример у Србији: ЕУ је савезник Нато Америке у окупацији српске територије (признају и помажу самопроглашену косовску независност. Србија хоће по сваку цену да удје у Европску Унију без обзира што она руши територијални суверенитет и интегритет, и отима се српска територија Косово и Метохија преко бриселског споразума који се прикрива од српске јавности, до данас текст-одредбе споразума нису познате и доставлјене на скупштинску дебату-расправу по тачкама? О томе и о бројним грешкама према својој држави има много примера, другом приликом, да скратим. Хвала на простору.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *