ИЛИ-ИЛИ И ПОСЛЕ ТОГА – Коме је болест добра

Овај „рат против короне“ је ванбрачно дете „рата против терора“, који се окончао ових дана у Кабулу

Ковид-19 „може да посвађа два ока у глави“. Али не као болест него као друштвена чињеница. Током пандемије, у последњих годину дана, 16 одсто Американаца прекинуло је најмање три пријатељства, показују истраживања. Разлог да се одбаци пријатељ због несугласица око ковид вакцине изједначен је с неверством другог партнера с пријатељем. У офанзиви су они који су потписали да буду убодени: чак 97 одсто вакцинисаних бесне што су „њихови бивши пријатељи ’потпуни антиваксери’“ и неподношљиво им је што виде да их „никад не могу навести да схвате важност инјекције“.
Али стварање овакве драме, на реално малом медицинском проблему, испуњавање је сврхе. Које?
„Све што се око нас дешава подсећа на бајку Чаробњак из Оза, у којој управник управља градом помоћу гласина и страхова на које се усредсређује људска мисао, па људи ни о чему другом не могу да размишљају, нити да појме шта се заиста дешава“, објашњење је Олге Четверикове. Ми смо потопљени „у виртуелном свету у коме људи губе способност да разумно мисле“. И?

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Tоплица

    Сјајан преглед насјаног стања. Једино нам преостаје да натукнемо – да ли су поменути резултати Ковида једини, или се и неки други, можда још важнији ѕа сада не уочавају ? И још – да ли је Ковид највеће достигнуће Ђаволово ?! Да он није увод у већа зла ?!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *