БЕОГРАД – ПРЕСТОНИЦА КУЛТУРЕ БАЛКАНА

Дани европске баштине у Београду

Изложбом „Споменичко наслеђе Улице кнеза Милоша“ званично је 15. септембра отворена културна манифестација „Дани европске баштине“. Изложбу ауторке Ксеније Ћирић, историчарке уметности, реализовао је Завод за заштиту споменика културе града Београда, као један од носилаца програма манифестације. У оквиру изложбе на петнаест паноа великог формата представљен је историјски развој једног од најлепших београдских булевара и истакнуте су културне, историјске, архитектонске, урбанистичке, естетске, меморијалне и друге вредности дванаест проглашених споменика културе који се овде налазе.
Представљен је развој не само ове улице већ и читавог модерног Београда, а према хронолошком принципу, од „амама“ из времена кнеза Милоша Обреновића, као јединог преосталог сегмента његовог некадашњег двора, до тзв. Добровићевог Генералштаба тешко страдалог у бомбардовању 1999. године. Изложба ће бити отворена до краја ове године а заинтересовани ће имати прилику да је погледају сваког радног дана у сали Завода за заштиту споменика културе града Београда од 8 до 16 часова.

Текстови се објављују као део Пројекта суфинансираног из буџета Града Београда, Градске управе, Секретаријата за информисање

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *