Волонтери компаније НИС посадили поврће и зачинско биље у башти намењеној Суперхеројима из НУРДОР Родитељских кућа

Акцијом „Посадимо љубав заједно“ исказана подршка деци оболелој од рака

Клуб волонтера компаније НИС организовао је на земљишту Удружења „Башта може свашта“ у Ваљевској Каменици, хуманитарну акцију „Посадимо љубав заједно“ током које је посађено органско поврће и зачинско биље у башти из које ће сви дарови природе, здрави и непрскани, директно стизати до малишана у НУРДОР Родитељским кућама.

Удружење НУРДОР  у сарадњи са удружењем „Башта може свашта“ покренуло је пројекат садње и узгајања органског поврћа и зачинског биља за потребе деце која се лече од малигних болести, а запослени компаније НИС први су волонтери који су се придружили овој племенитој акцији.

„Велико је задовољство што је НИС-ов Клуб волонтера имао прилику да пружи свој допринос у садњи органског поврћа и зачинског биља за потребе корисника НУРДОР-ових родитељских кућа. Свесни важности здраве и правилне исхране током лечења деце од малигних болести, наши волонтери су са пуно ентузијазма приступили садњи различитог поврћа и зачинског биља на имању „Башта може свашта“, у оквиру којег се налази башта намењена малишанима који се лече од рака. Синергијом волонтеризма и донаторске подршке коју је компанија НИС и раније пружала удружењу НУРДОР, наставићемо да дајемо свој допринос унапређењу услова за лечење малишана који бију своју најтежу битку“, истакли су чланови Клуба волонтера компаније НИС.

Удружење НУРДОР  захвалило је волонтерима НИС-а на подршци.

„НУРДОР се труди да на све начине пружи подршку деци која се лече од малигних болести, а доступност здраве хране је у току лечења веома важна. Са друге стране, идеја која прати све наше акције је заједништво. Када радимо удружени и са вером у добро можемо урадити заиста велике ствари. Зато смо захвални и поносни што имамо партнере попут запослених у компанији НИС, који деле нашу мисију и дају огроман допринос заједници“, речено је у Удружењу. 

НУРДОР је основан 2003. године у Београду од стране родитеља и пријатеља деце лечене од рака, уједињених у мисији побољшања квалитета услова лечења и живота оболеле деце и њихових породица. Компанија НИС и њени запослени до сада су спровели низ активности којима је подржан рад НУРДОР-а. Између осталог, волонтери НИС-а учествовали су у акцији „Пружи корак“ чији је циљ био прикупљање средстава за изградњу нове Родитељске куће у Београду. НИС и НУРДОР су, са осталим партнерима, учествовали у опремању новог одељења Дечје клинике у Нишу. Такође, НИС је помогао у опремању две Родитељске куће за смештај деце оболеле од рака и њихових породица, и у више наврата донирао и гориво за потребе свакодневног превоза деце из Родитељских кућа на терапије.

Клуб волонтера НИС-а броји више од 1.700 чланова који су само током 2020. године забележили више од 2.000 волонтерских сати радећи у корист развоја и подршке заједници и том опредељењу остају посвећени и у будућности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *