Рудника бити неће, гарантујемо животима!

ПЕЧАТ У МАЧВИ И ЈАДРУ

Због чега је народ Рађевине, Јадра и Мачве – како се тврди – „спреман телима да брани земљу својих предака од економских окупатора Србије“!

Спремни смо да животима бранимо своја имања и слободу да о судбини земље Србије одлучујемо сами. Прозрели смо све намере агентуре из мултинационалне компаније „Рио Тинто“ која би економски да пороби Западну Србију, експлоатише нашу руду јадарит и екстрахује из ње литијум, али и одлучност највиших актера и ауторитета српске власти да им, супротнo националном и државном интересу, обезбеде дозволе за отварање рудника. Тврдимо да профит који можемо да остваримо од пољопривреде и пчеларства у долини Јадра вишеструко превазилази мизерну годишњу ренту „Рио Тинта“ од неколико милиона евра којом би се допунио буџет Републике Србије и учинићемо све што је у нашој моћи да одбранимо Западну Србију од несагледиве еколошке катастрофе – порука је „Печатових“ саговорника из овога краја, који јавност желе да упознају с многобројним проблемима које би Србији донело отварање рудника у долини Јадра.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Народу Јадра и Рађевине од свег срца желим да истрају и победе у борби против еколошке катастрофе коју је спремила – Држава! Ко је одговоран за ову неравноправну и подмуклу борбу? Нико други до онај ко је најутицајнији у Србији! Који би могао, одавно, све да стопира – да је хтео. али за то њему служе и министарке, и САНУ и други, а пара врти где бургија неће.. ћутање одговорних је националн срамота!
    Кад ће алавима једном да буде доста па да престану да распродају ОПСТАНАК Срба на овим просторима?
    Шут са рогатим никад није могао ваљано да изађе на крај, па се бојим да ни сада неће успети А шта је бедна шака долара наспрам пољопривредних могућности које, и у новцу, које ови делови Србије могу да пруже – кад би их држава подржала, или бар оставила на миру!
    Неслућена снага лежи у јединству Срба, никад искоришћеном! Крајње је време да српски народ употреби, бар на овом судбоносном питању, своју колективну моћ, ако је досад пропуштено толико прилка да се спрече бројне штете -бар да спасе што се још спасти може.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.