Продужен рок за пријаву на НИС-ов конкурс “Заједници заједно”

Због великог интересовања, рок за пријаву пројеката на конкурс програма „Заједници заједно 2021“ је продужен до 6. августа 2021. године.

Право на пријављивање имају установе културе, предшколске, школске и високошколске институције, спортске, здравствене и мешовито културно-спортско-рекреативне организације  основане од стране локалних самопурава, као и удружења грађана која у области остваривања циљева имају и заштиту животне средине. Конкурсом „Заједници заједно 2021“ обухваћено је 12 партнерских градова и општина: Београд, Нови Сад, Пожаревац, Ниш, Чачак, Зрењанин, Панчево, Кикинда, Кањижа, Нови Бечеј, Србобран и Житиште.

Компанија НИС је издвојила средства у износу од 107,5 милиона динара за финансирање пројеката који су усмерени на унапређење заштите животне средине у партнерским градовима и општинама кроз увођење система соларног напајања и осветљења, замену котлова, уређење јавних градских паркова и парковских површина, садњу аутохтоних врсти биљака, постављање иновативних еколошких парковских елемената, соларно осветљење парка, постављање рециклажних канти и контејнера.

Програм „Заједници заједно“ се ове године реализује у сарадњи са  Министарством рударства и енергетике и Министарством заштите животне средине Републике Србије.

Резултати конкурса биће објављени до 29. септембра 2021. године, а све информације о условима и пропозицијама јавног конкурса „Заједници заједно“ могу се пронаћи на интернет адреси https://www.nis.eu/zajednicizajedno/.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *