Да рата више не буде

Осам деценија од почетка антифашистичког устанка у Србији

Када је свет опасала авет фашизма и човечанству запретила свеколика катаклизма, међу малобројним народима који су голоруки устали да се боре за слободу био је српски. Из данашњег угла, предузет је корак у складу са слободарским стремљењима која су у генима овог народа

У сарадњи с Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, СУБНОР Србије организовао је 4. јула централну манифестацију у оквиру обележавања 80 година од почетка антифашистичког устанка у негдашњој држави југословенских народа. Покровитељ више активности чија је реализација у току, под заједничким мотом „Да рата више не буде“, јесте председник Републике Србије Александар Вучић. Овога пута, као и у ранијим приликама, окупили су се борци из Босне и Херцеговине, Републике Српске, Хрватске, Словеније, Северне Македоније, Црне Горе и Србије, али и из Мађарске и Португалије.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Не сме да се заборави, нити да се умаложава чињеница, да је генерал Дража Михајловић са својим официрима ЈУгослоовенске народне армије подигао устанак против нацизма 13. маја 1941. Дража Михајловић је био први антифашистички герилац Европе против ХИтлеровог нацизма. Тај покрет НЕ СМЕ да се заборавља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *