НИС НАСТАВИО СА ПОДРШКОМ ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА

Будућност на делу у Основној школи „Свети Сава“

У жељи да ученици у Србији имају најбоље могуће услове за образовање, компанија НИС наставила је са подршком школама у нашој земљи. Тако је београдска Основна школа „Свети Сава“ добила реновирани кабинет за руски језик, захваљујући подршци компаније НИС, у сарадњи са Амбасадом Руске Федерације и Српским одељењем Међународног јавног фонда јединства православних народа. Модерно опремљени кабинет у потпуности је адаптиран и прилагођен потребама ученика који су се определили за учење руског језика у овој образовној установи.

Александар Боцан-Харченко, амбасадор Руске Федерације у Републици Србији, позвао је ученике да изучавају руски језик и тако остваре директан увид у културу братског народа.

„Отварањем ових учионица компанија НИС показује да ће остати друштвено одговорна компанија која мисли на будућност, а немогуће је замислити да се једна озбиљна, руска и српска компанија, не бави овако важном темом. НИС пружа подршку и води у сигурну будућност, а отварање ове учионице један је од начина којима то компанија постиже”, рекао је Боцан- Харченко.

Вадим Смирнов, заменик генералног директора НИС-а, навео је да и данашњи догађај оправдава мото компаније – „Будућност на делу“.

„То што ми радимо данас показује дух наше компаније, амбасаде и Града Београда, да гледамо у будућност. Без обзира на то што је наше пословање прошле године било у сложеним условима, ми не одустајемо од нашег стратешког опредељења, а то је улагање у образовање, улагање у будућност, улагање у младе људе“, рекао је Смирнов.

Андреја Младеновић, помоћник градоначелника Београда, говорио је о пријатељству српског и руског народа и позвао ученике да користе све предности реновираног кабинета.

„Хвала компанији НИС, са којом изузетно добро сарађујемо, ово је једна од многих учионица које смо до сада отворили. Многа деца су добила могућност да се у адекватним условима припремају за живот који долази. НИС препознаје потребу за улагањем у образовање и свесни су да треба да улажу у младе и да буду присутни у животима младих. Морате тежити знању које ће вас сигурно ставити на степеник више од осталих, а компанија НИС препознаје значај друштвене одговорности”, рекао је Младеновић.

Наталиа Коцев, руководилац Српског одељења Међународног јавног фонда јединства православних народа, захвалила је компанији НИС на донацији.

„Најпре желим да се захвалим НИС-у, који није први пут препознао значај нашег рада и захваљујући чијој помоћи и уложеним средствима смо били у могућности  да овај кабинет адаптирамо, осавременимо и прилагодимо реализацији секција које се у оквиру њега организују. Улагање у знање који је један од слогана ове компаније, на овај начин, овде на овом месту има своју потврду“, рекла је Наталиа Коцев.

Додатна информација:

 Подршка Основној школи „Свети Сава“ једна је од многобројних активности које је компанија НИС реализовала у жељи да допринесе унапређењу услова за образовање у школама у Србији. Тако је НИС од 2009. године у домаћи образовни систем уложио више од 6,7 милиона евра кроз различите друштвено одговорне програме.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *