Мртва тачка

Шта су Мирослав Лајчак и Метју Палмер намеравали да постигну у Приштини и Београду? И зашто је улазак у НАТО „кључни следећи корак“ за самозвано Косово

Ветеран у извођењу њихових радова на нашим просторима, од Хрватске преко Босне и Херцеговине и Косова и Метохије до Северне Македоније, а сада у функцији професора на Школи за напредне међународне студије Универзитета „Џонс Хопкинс“ и члана Радне групе за Западни Балкан Вилсон центра – то су она места у Вашингтону и околини у којима се формулишу смернице за спровођење америчке политике у случајевима попут овог нашег – Едвард Џозеф објавио је прошлог месеца чланак у коме, под тим насловом, предлаже „Излаз из балканске каљуге“.
О излазу који предлаже, у круговима који о томе размишљају, говори се све више. И вероватно ће се тек говорити ако званични изасланици Европске уније и САД за дијалог Београда и Приштине, Мирослав Лајчак и Метју Палмер, који су Приштину и Београд посетили ових дана не би ли њихов дијалог покренули с мртве тачке, и од председника Србије Александра Вучића буду добили одговор какав су им већ пружили, јер другачији одговор и не постоји, патријарх српски Порфирије и епископи Јефрем, Иринеј и Теодосије.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.