Акционарима више од милијарду динара на име дивиденде

Одржана седница Скупштине акционара НИС-а 

Скупштина акционара НИС а.д. Нови Сад је на данас одржаној XIII редовној седници донела Одлуку о расподели добити ранијих година, покрићу губитка НИС а.д. Нови Сад за 2020. годину, исплати дивиденди и утврђивању укупног износа нераспоређене добити НИС а.д. Нови Сад.

На основу ове Одлуке НИС ће акционарима на име дивиденде исплатити 1.001.190.856 динара. Ово је девета година заредом у којој ће НИС исплатити дивиденду акционарима. До сада је на име дивиденде од 2013. године исплаћено више од 59 милијарди динара.

Право на дивиденду имају сви акционари НИС а.д. Нови Сад који су уписани у Централном регистру, депоу и клирингу хартија од вредности на 19. јун 2021. године, односно на Дан акционара XIII редовне седнице Скупштине акционара. Дан и поступaк исплате дивиденде акционарима одредиће Одбор директора НИС а.д. Нови Сад.

Такође, Скупштина акционара је усвојила и Годишњи извештај НИС а.д. Нови Сад за 2020. годину, као и Финансијске извештаје, Консолидоване финансијске извештаје и извештаје о извршеној ревизији Годишњег извештаја, Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за 2020. годину.

За ревизора Финансијских извештаја и Консолидованих финансијских извештаја за период од 3 године (2021 – 2023) изабрано је друштво „PricewaterhouseCoopers d.o.o. Beograd“.

На седници Скупштине су за чланове Одбора директора НИС а.д. Нови Сад именовани:

– Вадим Јаковљев, заменик председника Извршног одбора, заменик генералног директора за истраживање и производњу JAД „Гаспром њефт“, 

– Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС а.д. Нови Сад,

– Анатолиј Чернер, заменик председника Извршног одбора, заменик генералног директора за логистику, прераду и промет ЈАД „Гаспром њефт“,

– Алексеј Јанкевич, члан Извршног одбора, заменик генералног директора за економику и финансије ЈАД „Гаспром њефт”,

– Павел Одеров, заменик генералног директора за спољнотрговинско пословање ЈАД „Гаспром њефт“,

– Дмитриј Шепељски, начелник Департмана за координацију продаје нафтних деривата ЈАД „Гаспром њефт“,

– Даница Драшковић,

– Дејан Раденковић,

– Драгутин Матановић.

За независне чланове Одбора директора именовани су Александар Чепурин и Олга Висоцка.

За председника Одбора Скупштине акционара за надзор над пословањем и поступком извештавања акционара НИС а.д. Нови Сад је именован Зоран Грујичић, док су за чланове тог Одбора именовани Драган Брачика и Алексеј Урусов, директор Дирекције за економику и корпоративно планирање ЈАД „Гаспром њефт”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *