Радионице за младе у организацији СОС Дечија села Србија и НИС-а

СОС Дечија села Србија и компанија НИС започели су заједничку реализацију серије радионица чији је циљ едукација младих у области запошљавања и економског оснаживања. Ове радионице одржавају се у Центру „Јаки млади“ и на њима учествује до десеторо младих који се налазе у систему алтернативног старања, а којима подршку пружају ментори – чланови HR тима компаније НИС.
Ментори своја знања, искуства и вештине у области запошљавања деле с младима, који на савремен и интерактиван начин стичу практична знања значајна за процес запослења. Прва у низу радионица била је посвећена конкурисању за посао, начину на који се пише CV, припреми за разговор с потенцијалним послодавцем и презентовању знања и вештина током интервјуа, док су на другој радионици младима представљени савети како да се издвоје од осталих кандидата писањем мотивационог писма.
Компанија НИС је препознала значај економског оснаживања младих и изразила спремност да им помогне да се што боље припреме за проналажење одговарајућег посла. Заједничке радионице компаније НИС и Центра „Јаки млади“ одржаваће се континуирано у трајању од шест месеци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *