Компанија НИС потписивањем Меморандума озваничила сарадњу са Филозофским факултетом у Ниш

Компанија НИС и Филозофски факултет Универзитета у Нишу потписали су Меморандум о сарадњи у области образовања, истраживања и трансфера знања.

Меморандумом о сарадњи предвиђено је унапређивање различитих видова популаризације руског језика и културе, развоја научних истраживања и размене знања у оквиру НИС-овог програма „Енергија знања“. Поред тога, ова сарадња подразумева и учешће у заједничким пројектима, организацију гостујућих предавања стручњака НИС-а и професора са факултета на теме од обостраног интереса, али и укључивање студената у програме НИС-а намењене младима, у складу са потребама и могућностима компаније.

„Наш универзитет је велика институција, и управо ове недеље обележавамо недељу Департмана за руски језик и књижевност. Задовољство нам је што је овом приликом наша сарадња са компанијом НИС озваничена потписивањем Меморандума“, изјавила је Наталија Јовановић, деканица Филозофског факултета, истичући да ће на самом факултету ускоро бити отворен и Лекторат за словенске језике.

Снежана Лакићевић, саветник заменика генералног директора НИС-а, истакла је значај проширења сарадње компаније са факултетима нишког универзитета. 

„НИС већ дуги низ година сарађује са Универзитетом у Београду и Новом Саду, а прошле године започели смо партнерство са Машинским и Електронским факултетом у Нишу. Заједнички рад са Филозофским факултетом умногоме ће допринети размени знања и искуства наше компаније и ове образовне институције“.  

Након свечаног потписивања Меморандума о сарадњи, стручној публици и студентима je представљен уџбеник за руски језик „Ни пуха, ни пера!“, који је издао Центар Руског географског друштва у Србији, уз подршку компаније НИС. О бенефитима и предностима овог уџбеника овом приликом говорио је део ауторског тима – професорка Наташа Ајџановић са Филозофског факултета у Новом Саду и Јелена Гинић са Филолошког факултета у Београду, а о искуствима досадашњег успешног рада са уџбеником говорила је проф. Емилија Јовић са Филозофског факултета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *