Њет папирић

Чији су планови покварени када је Сергеј Лавров у Москви изговорио број 1244

Не може Русија да наметне другима оно што би можда хтела – додуше, такве амбиције и не исказује, свет тако поимају само они што себе сматрају изузетнима и не примећују ништа ружно у том свом расистичком ставу да су бољи од других – али и те како може да спречи оно што неће; таква је, наиме, природа овог светског поретка који је уграђен у Уједињене нације. И који она изузетна нација, са својим вазалима који се том чињеницом понизно поносе јер су уверили себе да их то чини бољима од других, није могла да промени чак ни када је била на врхунцу своје свемоћи. А сада је од њега толико далеко да је и сама принуђена да то призна, и затим понови у сваком свом стратешком документу који је произвела у последњих неколико година, откако се суочила с тим горким сазнањем.
Док Русија истовремено не пропушта прилику да покаже да је и те како слободна, способна и вољна да спречи све што и треба да буде спречено, уосталом, управо зато што је супротно начелима Уједињених нација које су једнаке и ниједна није изузетнија од осталих.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Od broja 1244 mnogi dobijaju jaku gorušicu. Domaće “demokrate” su gadljive na sve što je ostatak Miloševića, Vlast ne može da čuje za 1244 jer joj remeti “istorijski koncept” predaje “Kosova” i mirni razvoj Srbije do nivoa “svetskog prvaka”, a Zapad je dobio amneziju na taj broj. Jedino Rusija u broju 1244 vidi rezoluciju UN i poštovanje međunarodnog prava. Za to se sa pravom zalažu. Pošto “Rusi nisu veći Srbi od Srba”, oni će prihvatiti rezultate dogovora Srbije i Prištine, što je tiče odnosa i uloge Rusije u pitanju “Kosova”, sa aspekta odnosa sa Srbijom. Što se tiče delovanja Rusije van tog konteksta, ona će delovati u skladu sa vlastitim interesima. Ne mareći za moguće “zgražavanje” vlasti Srbije.

    12
    2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *