ИЛИ-ИЛИ И ПОСЛЕ ТОГА – Нон-пејпер, здај!

И Јанез Јанша и његов (на)водич Ханс–Дитрих Геншер, немачки министар спољних послова а у младости припадник Хитлерјугенда, противно међународном праву су разбијали једну земљу настојећи да се за то оптуже Срби

Прича о повратку злочинца на место злочина надилази убогог Јанеза Јаншу. Он се деведесетих нашао у улози издајника земље у којој је рођен, али за чије разарање је дијагноза: „Образац свих ратова који су се десили у бившој СФРЈ био је истоветан: главни ратни пироман била је Немачка, а Американци су гасили пожар бензином“ (Јирген Елзесер).

БЕДНИ КАРАКТЕРИ Додуше, тај бедни карактер јесте доследан: читаво време води рат против Срба. И он и његов (на)водич Ханс-Дитрих Геншер, немачки министар спољних послова а у младости припадник Хитлерјугенда, противно међународном праву су разбијали једну земљу настојећи да се за то оптуже Срби – од Српске академије наука и уметности и Меморандума дo суђења Слободану Милошевићу.
Кад су пиромани успоставили свој поредак, испоставило се да је он толико суманут да не може да постоји. Уосталом, на шта би могло и да личи то у чијим темељима су јаншанске памети и холбруковскa решења.
Тако имамо Косово које не може да се види ни као најелементарнији државни конструкт, а две деценије помажу Кушнер, обоје Клинтонових, Тони Блер, Ангела Меркел, страшна Олбрајтова… КФОР, УНМИК, НАТО, ДЕА…

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

2 коментара

  1. Трећи Рајх је био недорасли брат Четвртом који је почео на дан када се претходни завршио и још увек траје.
    Са овим њиховим глобалистичким дезертом пелцовања ће се све ово и завршити али последице или епилог само можемо нагађати.

  2. Tоплица

    Није нам познато зашто наши политичари иду у Брисел кад, нити Косово смеју да алале, нит од ЕУ чланства има икакве наде, али слутимо да се још увек друкчије не може. Однос снага на целој позорници ! Но текстови као горњи, не само да су искрени и истинољубиви, него нас јачају да живимо као часни, ма шта даље било. Штавише да наше наде нису без основа, да обнадеживающие процеси теку континуирано… Тријумфаће они које задњи талас избаци на обалу !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *