Данајци и добре услуге

Косово и Метохија

Односи Београда и Приштине не само да се нису померили с мртве тачке, мада се многи питају треба ли, већ се додатно компликују и то заслугом већих или мањих посредника који, наводно, све чине из „добрих намера“

По окончаним косовским изборима, те с формирањем владе и избором председника тзв. Републике Косово, рекло би се „у Приштини ништа ново“, односно да ствари иду нагоре, нарочито када се има у виду низ околности које су на то утицале, ма колико на први поглед деловале парадоксално и контрадикторно.
Тек што је приштински лист „Коха“, позивајући се на изјаву портпарола владе тзв. Косова, најавио да ће самопроглашена влада у Приштини с Аљбином Куртијем на челу поново Београду увести мере реципроцитета, Савет за заштиту људских права и слобода из Приштине затражио је истрагу против игумана манастира Високи Дечани Саве Јањића због наводних ратних злочина. У тој организацији сматрају да треба истражити улогу Саве Јањића у, како тврде, заточењу цивила у манастиру Високи Дечани током рата на Косову и Метохији, за шта, наводе, он сноси скоро највећу одговорност и да није тачно да је међу манастирске зидине примио Албанце да би их заштитио.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *