Бунга бунга

Зашто је Мариника Тепић пријавила Драгана Марковића Палму за подвођење младих женских особа у Јагодини, и какве то везе има са Сребреницом

Уочили су и Американци ту особеност карактера Драгана Марковића Палме, па ми стога имамо још мање права да се правимо да је нема.
Овај „крупни, ћелави, кик–бокс градоначелник Јагодине“, записала је тадашња шефица америчке амбасаде у Београду Џенифер Браш у депеши из јула 2009. године (09BELGRADE719), „хладнокрвни политички калкулант“ који се од „милитантног националисте“ препородио у „пропагатора западних вредности“ и „заговорника европских интеграција Србије и добрих односа са Сједињеним Државама“ – сећамо се још оног његовог открића да се патриотизам не сипа у тракторе – „биће међу првима у СПС-овој коалицији који ће изразити сумњу и још једном променити свој став ако привлачност европског пута Србије буде умањена због економске кризе…“

ИЗОПАЧЕЊЕ ВРЕДНОСТИ И тако је и било; никоме није лако да побегне од особености свог карактера, све и када хоће. Тим пре што Палма за то до сада и није имао нарочитог мотива, наиме, ова се његова склоност ка политичком промискуитету, откако је од својих колебљивих убеђења почео да профитира, показала толико профитабилном да би је он, да га неко пита, засигурно пре описао као врлину него као ману.
Али сада се поставља кудикамо озбиљније питање да ли овако обрнуто поимање вредности које иначе красе сваког правог српског домаћина – што значи да Палма то није, и не може да буде ма колико се хвалио да јесте, апелујући при томе на најниже страсти – да ли је, дакле, овакво изопачење нормалних вредности и гнусније него што већ јесте. Односно да ли Мариника Тепић, функционерка опозиционе Странке слободе и правде (ССП), говори истину.
Истина је слојевитија него што, можда, делује на први поглед услед релативне једноставности почетне недоумице, сведене на питање да ли лаже Мариника Тепић, или лаже Марковић Палма.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Tоплица

    Једини текст на ову тему који је вредело прочитати. Има ту, сва је прилика и једнога и другога, како Никола правилно наслућује.
    нарочито фасцинира осврт на личност и дело дотичне даме, јер пред њом је тек покушај некаквог “националног” делања и дела. Добро је да јој је и фотос приложен ; искуснији ће одмах закључити да се том персонажу тешко може поверити ишта вредно.
    А сада још нешто: Никола је својевремено објавио књигу о оним Викиликсовим депешама, што смо благовремено купили. Но касније је штампано допунско издање, са очигледно важним допунама, које нисмо били у прилици да набавимо. Ако ово прочита неко ко зна где се допунско издање може набавити, молим да нас обавести ту испод. Хвала унапред.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *