ПРОТИВ ПРЕДЛОГА ЗАКОНА МИНИСТАРКЕ ЧОМИЋ

ПЕТИЦИЈА КОАЛИЦИЈЕ ЗА ПРИРОДНУ ПОРОДИЦУ

Поводом предлога нацрта три закона која су стигла из Министарства за људска, мањинска права и друштвени дијалог, обраћамо се јавности, Народној скупштини и институцијама Републике Србије са захтевом да се ови предлози повуку и спречи њихово доношење.
Образложење:
1) Предлог Закона о истополним заједницама је непотребан, лош, конципиран као закон из породичноправне материје и представља очигледан корак у правцу легализације истополних бракова, што ће убрзо водити и могућности усвајања деце. Због овог фактичког задирања у породичноправну материју предлог је и противуставан. Његовим усвајањем држава би угрозила вођење пронаталитетске политике. Права истополних особа могу се решавати изменом неколико постојећих закона и нема никакве потребе за доношењем посебног закона.
2) Поновни покушај доношења Закона о родној равноправности је ново насиље над јавним простором. Секретаријат за законодавство Владе Србије је већ раније упозорио да је категорија рода неуставна па је предлог закона био преименован у Закон о праву жена и мушкараца, при чему Србија већ има добар Закон о равноправности полова. Није јасно зашто Министарство поново предлаже закон који је јасно противан Уставу Републике Србије.
3) Посебно указујемо на изузетно опасан предлог пооштравања Закона о забрани дискриминације. Њиме се ионако нејасан и контроверзан појам дискриминације безобално шири, а знатно се пооштравају санкције и процедура кажњавања. С обзиром на то да је по већ постојећем Закону дошло до прогона низа научника, политичара и јавних личности, очигледна је намера да се сви заступници пропородичне политике и демографске обнове застраше и да им се забрани јавни и научни рад. Такође, овим предлогом би се деловање свештених лица ограничило искључиво на храмове. Скандалозно је да иза таквог предлога стоји министарство задужено за „друштвени дијалог“. Предлог је на трагу комунистичког „вербалног деликта“ и директно крши Уставом и међународним документима загарантовано право грађана на слободу мисли, изражавања и научног рада.
Апелујемо на најширу јавност и традиционалне цркве и верске заједнице да реагују и да сви заједно одбранимо право на слободу и на будућност овога народа. Такође, апелујемо и на друга министарства у чију се делатност ови предлози мешају, као и на друге институције Републике Србије да зауставе ове штетне и противуставне предлоге.

У Београду, 15. марта 2021. године

Петицију Коалиције за природну породицу до сада је потписало више од две стотине најугледнијих интелектуалаца и јавних делатника – академика, универзитетских професора и реномираних стваралаца међу којима су:

проф. др Данило Баста, академик САНУ
Матија Бећковић, академик САНУ
др Часлав Оцић, академик САНУ
проф. др Предраг Пипер, академик САНУ
др Никола Поповић, академик АНУ РС
проф. др Слободан Реметић, редовни члан АНУ РС
проф. др Срето Танасић, дописни члан АНУ РС
Емир Кустурица, режисер
Бора Ђорђевић, музички уметник,
група Рибља чорба
Дивна Љубојевић, музички уметник
Никола Маловић, књижевник
Боривој Рашуо, песник
Марија Стајић, М.А.,
координатор Коалиције за природну породицу
др Зоран Аврамовић
проф. др Слободан Антонић
др Снежана Антонијевић
др Душко Бабић
проф. др Драгиша Бојовић
др Саша Бонџић
проф. др Синиша Боровић

Један коментар

  1. Гордана Чомић, испраћена на сметлиште једног времена – поменуло се, не поновило се – са дубоким уздахом олакшања, неким чудним (да ли и необјашњивим?) путевима поново нам је пред очима и поново нас иритира. Кад би све остајало само на иритирању, ни по јада; она је ту где се, ничим заслужено, и “ничим изазвано”, нашла како би, дрска и дрчна, одрадила – за некога – прљав посао. из кога могу једино да проистекну несагледиве невоље. Дата јој је и нечувена моћ да ради све оно што би, неко други, одбацио., као нешто најглупље чиме би једно министарство требало да се бави. И врло штетно! Србија није место за европејске експерименте орвеловског типа – идиотска настојања да у своје ткиво уведе нешто супротно Уставу, православном моралу, српском духу који поштује породицу и традиционалне вредности, бројном српском народу који се згражава на саму помисао о истополним браковима – јаловим као месечева површина, Божјем закону…
    Не спорећи никоме право да своју сексуалност управља према коме год хоће, а сматрајући да постоје бројни начини да се постигне и жељена равноправност међу припадницима те малобројне скупине другачијих, ови други, неупоредиво бројнији, траже да се и њихова воља и достојанство узму у обзир: да се и њима дозволе параде са децом и унуцима, у циљу ПРОПАГИРАЊА ПОРОДИЧНИХ ВРЕДНОСТИ; да се престане са индоктринацијом деце, чак од вртића , садржајима непримереним њиховом узрасту и неприступачних поимању – О ДВЕ МАМЕ, ДВОЈИЦИ ТАТА, о 9 родова, о томе да мама и тата нису то него – ко зна шта у главама оних који хоће насилно да промене ПРИРОДУ… Породицу ће, заувек, чинити: мајка, отац и деца. или, ко не мисли тако, може да се сели у државее где су истополни бракови највиши домет њихових цивилизација, а нас оставе да и даље чинимо већину човечанства, макар били заостали, али и по вољи Бога кога су се они, очигледно, одрекли. Да се не баве више питањима која подсећају на њихову вољену ЕУ, којој је главна преокупација нпр. дужина и прави облик краставаца, а да ниједно важно питање није у стању да реши – ни у вези са корона вирусом и акцинама унутар саме себе, или на КиМ, нли у Хрватској – бар што се Срба тиче. И де престану сва БЛЕБЕТАЊА о слободи говора, кад се ЗАКОНОМ(!) покушава њено потпуно затирање. Мислите, ви тамо, да су уста пуна тих слобода исто што и слобода сама? Народ не можете преварити! Јесте да је сад у депресији због наметнуте пошасти короне и свега што из ње произилази, али то не може дуго да траје (депресија).
    Боље да своју енергију посветите решавању горућих питања овог народа и његовог опстанка, и у демографском смислу, него срамним трицама и кучинама деформисаних светских умова, који у глупостима добрано конкуришу Орвелу, Замјатину, Хасклију… Зар ми немамо друга, паметнија посла? Зар смо зато бирали посланике, које ми дебело и плаћамо, да доносе законе супротне ставовима и интересима већине? Приберите се и обуздајте свој узлет у бесмисао!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *