КАКО ДО ЗЛАТНЕ МИЛИЈАРДЕ?

Коронократија и рат против сиротиње: размишљања Мајкла Џоунса

Да ли је механизам „економског геноцида“ покренут, и да ли се то донедавно звало Глобална економска криза, а сад је названо „пандемија вируса корона“?

Стваралац широке културе и хришћанског погледа на свет, руски мислилац Александар Панарин (умро 2003) глобализацију је дефинисао као општи рат богаташа против сиротиње (коју је назвао Четвртим светом), а чији је коначни циљ да се сиротиња физички уклони и да на планети остане само „златна милијарда“. Ако оних, како би рекао Никола Маловић, 0,666% глобократа држе главни део светског богатства и ако, по Панарину, „услуга једном богатом клијенту може донети добит која превазилази добит од продаје робе и услуга стотинама сиромашних клијената“, зар то није осуђивање већине на смрт? Механизам „економског геноцида“ је покренут, донедавно се звао Глобална економска криза, а сад је назван „пандемија вируса корона“. Криза је нама, „обичнима“, које треба побити јер смо непотребни; банкстерској братији не да није криза – они живе боље него икад пре.

КОМЕ ТРЕБА СИРОТИЊА? Панаринове дијагнозе су немилосрдне: „Сада сиромашни не представљају никакву вредност ни у својству потрошача – они се не лепе на ласкаву рекламу, они немају кредитних картица, они не могу рачунати на текуће банковне кредите и позајмице, а роба која је њима најподеснија, доноси трговцима мизерну добит или је чак уопште и не доноси. Зато није за чуђење што су ти људи преквалификовани у ’андерклас’: они више нису привремена аномалија која може дочекати исправку, него класа изван класа, група која се налази изван граница ’социјалног система’, сталеж без кога би се сви остали осећали и боље и удобније.“
Некад је народ био извор јефтине радне снаге, али и услов масовне потрошње. Такође, коришћен је у империјалним ратовима као топовско месо. Сада, међутим, по увидима Панарина, долази време када је обичан народ сасвим непотребан. Неприлагођене треба истребити, сасвим их уклонити из света: они ником, и ни за шта нису корисни.
Уз све ово, хиљадама година постојање народа градило се и на мистичкој компоненти. Народи су, по тој парадигми, заједнице духа, покојних, живих и нерођених. О њима брине Бог, Отац свих људи и нација. Међутим, постмодерни инжењери глобализма више немају потребе за целим народима. По Панарину, они „монтирају њима потребне системе од материјала разних земаља и нација“. С позиције глобалистичког конструкционизма, у сваком народу постоји маса сувишног (историјски отпад „непојмљивих традиција, неразумних обреда, свега нерационалног и неартикулисаног“). Народима који се не уклапају у „врли нови свет“ место је на гробљу.
Међу онима који не желе да буду бескрајно наивни, и који виде шта се дешава, налази се и познати амерички културолог Мајкл Џоунс. Будући да је доследно испратио трагове везане за рат помоћу вируса корона, ево његових истраживачких резултата, објављених у часопису Culture Wars (текст The Corona Pandemic and the Cunning of Reason).

КИНА ПРОГЛАШАВА РАТНО СТАЊЕ Дана 13. фебруара 2020. Комисија Комунистичке партије задужена за центре за контролу болести у Пекингу издала је „наређење о ратном стању“, којим се од чланова партије захтева да препознају чињеницу да је Кина ушла у стање рата. До средине марта многи коментатори одустали су од званичне приче да је ковид-19 „потекао с пијаце морских плодова Хуанан у Вухану“ и окренули су се наративу који тврди да је пандемију изазвало биолошко оружје. Било је различитих мишљења о томе како је вирус доспео међу становништво. Metallicman тврди да је вирус намерно пуштен. На основу вишегодишњег искуства у ЦИА, Филип Џиралди изјавио је да је опасност од ненамерне контаминације услед примене биолошког оружја толико велика да у потпуности поништава сврху употребе таквог оружја.
И, наводно, биолошко оружје је забрањено.

АМЕРИКА ОПТУЖУЈЕ КИНУ Биолошко оружје се, ипак, производи, каже Џоунс; између осталог и у Институту за вирусологију у Вухану, где се налази једина кинеска лабораторија класе 4 (П4), што значи да ту постоји могућност чувања, проучавања и прављења патогена класе 4, као што је вирус корона. Случајно или не, вухански Институт за вирусологију налази се само 13,8 км од епицентра вируса корона у Кини, што је Била Герца из Вашингтон тајмса својевремено навело да изјави: „Могуће је да је смртоносна епидемија животињског вируса који се шири по читавој планети потекла из лабораторије у Вухану која се доводи у везу с тајним кинеским програмом производње биолошког оружја, тврди један израелски стручњак за биолошко ратовање.“
Међутим, реч је о много широј акцији. Вухан је само коцкица у мозаику, тврди уредник часописа Culture Wars.

БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ И АКАДЕМСКА ШПИЈУНАЖА Институт за вирусологију у Вухану нашао се у средишту праве мреже тајних истраживања биолошког оружја и академске шпијунаже која се протеже широм света, каже Џоунс. Године 2013. два кинеска вирусолога ухваћена су док су кријумчарили украдене вирусе – једне од најсмртоноснијих на свету – из Националне микробиолошке лабораторије у Винипегу, једине канадске вирусолошке лабораторије класе П4, у Вухан, где су оба кријумчара, вирусолог др Сјенгуо Ћи и биолог др Кединг Ченг, били умешани у кинески програм биолошког ратовања. Према порталу ZeroHedge, „двојица научника оптужени су да су се инфилтрирали у канадску Националну микробиолошку лабораторију, заједно с многим кинеским агентима који су ту дошли као студенти из различитих научних установа у Кини које су директно повезане с кинеским програмом биолошког оружја, укључујући и Институт за вирусологију у Вухану и Центар за контролу и превенцију болести из Војне области Ченгду“.
Шта је то крила канадска лабораторија?

ШТА СЕ КРАЛО ИЗ КАНАДЕ Једно од биолошких оружја украдених из лабораторије у Винипегу јесте – наводно – и вирус корона, који је у Националну микробиолошку лабораторију дошао 4. маја 2013. ради експериментисања на животињама. „Управо је из тих резерви“, пише сер Адријан Бонд, „потекао вирус корона који су украли и прокријумчарили доктор Ћи, доктор Ченг и наводни агенти кинеског програма биолошког ратовања, регрутовани из Института за вирусологију у Вухану, који су се представљали као студенти вирусологије на Универзитету у Манитоби.“
Списак умешаних није кратак, каже Мајкл Џоунс.

ХАПШЕЊЕ НА ХАРВАРДУ И други универзитети учествовали су у глобалном ланцу кријумчарења биолошког оружја. Крајем јануара 2020. агенти ФБИ ухапсили су Чарлса Либера, шефа Катедре за хемију и хемијску биологију на Харварду. Либер је „оптужен да је лагао о својој улози у програму за регрутовање талената из Кине“, да би потом 30. јануара био пуштен из притвора, али тек након што је положио кауцију од милион долара у готовини. Према Бостон глоубу, Либер је „лагао о својим везама са Институтом за вирусологију у Вухану“ након што му је Кина исплатила стотине хиљада долара да би уговорио кријумчарење биолошког оружја, али и да би унајмио и кријумчаре.
О чему је реч?
Будући да, као Јеврејин, има добре везе с Израелом, власти САД су сматрале да постоји опасност да Либер побегне, па су захтевале да и он и његова супруга предају пасоше. Либер је један од оснивача биотехнолошке компаније Nanosys, која је повезана с Хебрејским универзитетом у Јерусалиму. Како стоји у оптужници, „тужиоци тврде да је Либер пристао да спроводи истраживања, објављује радове и пријављује се за патенте у име Вуханског универзитета за технологију за надокнаду од 50.000 долара месечно и око 150.000 долара за трошкове живота. Такође је добио и 1,5 милиона долара да на том кинеском универзитету оснује лабораторију за истраживање… Власти тврде да је своје учешће у том програму Либер сакрио од Харварда и да је 2018. године федералним истражитељима рекао да никада није добио позив да учествује у том програму“.
Лагање и шпијунажа: опет је рат у питању.

Институт за вирусологију у Вухану нашао се у средишту праве мреже тајних истраживања биолошког оружја и академске шпијунаже која се протеже широм света

ТАЛЕНТИ И ТРАГОВИ Либерово хапшење уследило је, тврди Џоунс, након све веће забринутости федералних власти због покушаја Кине да украде америчка истраживања и технологију, што се могло видети по програмима као што је „План за хиљаду талената“, где су, кажу амерички „безбедњаци“, научници преузели осетљива истраживачка документа пре него што су се вратили у Кину, поднели захтев за патенте засноване на америчким истраживањима, лагали на пријавама за стипендије, а нису ни пријавили новац који су добили од кинеских институција, према извештају Конгреса САД. Федерални истражитељи у Бостону су такође поднели тужбу против једног истраживача на Бостонском универзитету, Кинескиње која се терети за прикривање веза с кинеском војском. Јанћинг Је, за коју истражитељи тврде да је поручник у кинеској Народноослободилачкој армији, лагала је о својој војној служби како би дошла у САД где је за кинеску војску истраживала америчке војне пројекте и прикупљала информације о двојици америчких научника.
Федералне власти су посумњале, каже Џоунс, да су у кријумчарењу опасних биолошких агенаса у Институт за вирусологију у Вухану умешани и Харвард и Винипег.

УПРАВЉАЊЕ КРИЗОМ

Више је питања него одговора, каже Мајкл Џоунс. Чак и да се сви слажу с метафором о рату, нико не би могао да објасни како се у данашње време води биолошки рат ако себе ограничи само на појединости биолошког ратовања. Ковид-19 је оружје – а не стратегија. А та чињеница наводи нас да закључимо да је небитно да ли је ковид-19 природна појава или биолошко оружје. Након проглашења војног ванредног стања велико питање „да ли је вирус корона стваран или се користи као изговор за фабриковану кризу?“ говори о немогућности да се направи разлика између ствари које постоје и категорија ума, које тим стварима дају значење.
Решење за лажну дихотомију „стварна/фабрикована криза“ може се наћи у рашчлањавању различитих делова кампање која је сачињена од res et intellectum – и од ствари, и од интелекта. Ако трагамо за стратешким објашњењем онога што се сада дешава, морамо погледати мере које владе тренутно предузимају у светлу овлашћења која су добиле услед ванредног стања. Као и увек у оваквим ситуацијама, треба се, вели Џоунс, сетити оне проверене: „Никад немој пропустити да искористиш кризу.“

ОСЕТЉИВИ УЗОРЦИ У децембру 2019. Цаосунг Џенг, студент на постдокторским студијама у Медицинском центру „Бет Израел Дикон“ приведен је на бостонском аеродрому „Логан“, када је покушао да се укрца у авион и у свом пртљагу прокријумчари 21 бочицу „осетљивих биолошких узорака“. Поменута Јанћинг Је, кинеска студенткиња с катедре за биомедицинско инжењерство Универзитета у Бостону, такође је испитивана на истом аеродрому у априлу 2019. године. Оптужена је за превару у вези с визом – поступала је као агент стране државе – и за учествовање у завери током времена које је провела у Бостону. Либерова повезаност с Вуханом и кријумчарске методе ових студената поткрепљују тврдњу да је вирус корона случајно процурео међу становништво Вухана.

Чарлс Либер

АМЕРИКА И БИОЛОШКО ОРУЖЈЕ С друге стране, производња тог биолошког оружја је без сумње била намерна и финансирала ју је Влада Сједињених Држава, каже Мајкл Џоунс у својој анализи. Професорка Ши Џенгли, која је већ две деценије кључни научник и главни истражитељ у Институту за вирусологију у Вухану, добила је, тврде истраживачи, милионе долара од USAID-а и других агенција на име „финансирања трошкова у сврху истраживања и експериментисања с вирусима корона – често примајући више паралелних грантова у истом временском периоду“. Другим речима, америчка влада је, истиче Мајкл Џоунс, ангажовала „спољне сараднике“ из Кине за свој програм биолошког оружја тако што је професорки Џенгли обезбедила грант од 665.000 долара од Националног института за здравље, на име студије под називом „Екологија вируса корона код слепих мишева и ризик од појаве вируса корона у будућности“ (NIAID R01 AI1 10964). Четири дана након што је грант одобрен, 10. јануара 2014, професорка Џенгли добила је још један грант у износу од 559.500 долара од америчке Агенције за међународни развој, на име истраживања „Нове пандемије које нам прете PREDICT 2_China“ (пројекат бр. AID-OAA-A-14–00102).
Дакле, САД су сарађивале с лабораторијом у Вухану. Зашто?

СИМУЛАЦИЈА И СТВАРНОСТ

Октобра 2019. Фондација Гејтс, ако се сећамо, удружила се са Светским економским форумом и Центром за здравствену безбедност Џонс Хопкинс да донесе оно што су они назвали „измишљени“ сценарио, у ком су учествовале неке водеће светске личности из области јавног здравља. То је названо Догађај 201 (Event 201). Као што пише на њиховом веб-сајту, Догађај 201 симулирао је „избијање новог зоонотског вируса корона који се преноси са слепих мишева на свиње, па на људе, да би се на крају могао преносити и с човека на човека, што доводи до озбиљне пандемије. Овај патоген и болест коју изазива углавном су засновани на синдрому SARS, али га у заједници лакше преносе особе с благим симптомима.“
Неки су, почетком 2020, нешто знали. Рецимо, сенатор Ричард Бер (Републиканска странка, Северна Каролина) позван је да поднесе оставку након што је објављено да је овај утицајни председник Обавештајне комисије фебруара 2020. приватно обавестио донаторе с којима је повезан о тешким последицама пандемије вируса корона и такође продао своје акције у вредности од 1,6 милиона долара. Овакво деловање у дослуху даје кредибилитет тврдњи да је пандемија вируса корона заправо намеран, смишљен ратни чин. То би такође значило да је ванредно стање, које је проистекло из тог чина, такође било намерно и смишљено.

ВЕЛИКА ИГРА Ако је, логички закључује Џоунс, Влада Сједињених Држава платила за то да се вирус корона из слепих мишева претвори у оружје, урадила је то с намером да то оружје једног дана и употреби, што значи да је можда планирала неки напад. На много начина, идеално место за лансирање напада на Кину било би из једне од кинеских лабораторија, јер би за напад покренут у Вухану САД могле да оптуже Кинезе, иако би заправо САД стајале иза самог напада.
У коначној анализи сер Адријан Бонд, на кога се Џоунс позивао, сматра да „највероватнији извор из ког је потекао вирус корона 2019-nCoV јесте Национална лабораторија за биобезбедност у Вухану, која се налази на вуханском Институту за вирусологију“, али он не може да закључи да ли је „било удружених покушаја да се прикрије тачна природа вируса, његов извор и одговорне стране, или је, у најгорем случају, ширење епидемије вируса корона било намерно“.
Као што многи мисле.

НИЈЕ СВЕ ПРОПАЛО КАД ПРОПАЛО СВЕ ЈЕ Па ипак, историја није завршена. Од Наполеона преко Хитлера до НАТО империје злочинци су покушавали у својој намери. И нису успели. Зашто? Одговор на то је својевремено понудио Драгош Калајић: „Ми већ сад знамо ко ће победити. У тој димензији где Бог влада, у Царству Небеском, они су већ изгубили, они су не само изгубили већ су у потпуности уништени. Само треба причекати да се то објави или испољи у нашем простор-временском плану. Американци су у тој мери зла нанели другим народима, а њихова елита је у тој мери огрезла у сатанизам и крвне жртве да је постојала опасност да цела планета постане роб Сједињених Држава. Али то се неће десити. А знате зашто? Зато што, Позван или не, Бог је увек присутан.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *