ПЕЧАТ НЕДЕЉЕ

Захарова: Грађани САД заинтересовани за руско држављанство

Неке присталице актуелног америчког председника Доналда Трампа, због репресивне политике САД према својим грађанима, заинтересоване су за добијање руског држављанства. Након ових речи портпаролка руског Министарства иностраних послова Марија Захарова поручила је Американцима: „Добро дошли у стварност.“
Захарова је рекла да највише забрињава дубина кризе која је данас погодила сваког Американца: „То је држава која има највећи војни буџет. Управо су САД увеле незаконите санкције у праксу западног света као инструмент контроле осталих држава, а сада је репресивна политика САД ударила и по америчким грађанима.“ Додала је да се Американци који подржавају Трампа плаше прогона.
Московски американолог Дмитриј Дробњицки, како пишу „Факти“, указао је на чињеницу да ће Бајденова администрација дати држављанство САД мигрантима који су као деца стигли у Сједињене Државе, а то је 12 до 25 милиона људи.
„Латиноси који траже политички азил сада у Мексику чекају одлуке америчких судова, а Бајден је обећао да ће одлуке одсад чекати на територији САД.“ Дробњицки сматра да Демократска странка намерава да пусти у САД што више миграната и да их тако учини својим лојалним гласачима, нарочито у јужним државама као што су Аризона, Тексас и Луизијана.

ДПС уништио поверљива документа

Након пораза на августовским изборима, ДПС Мила Ђукановића спалила је поверљива документа Агенције за националну безбедност (АНБ), пишу подгоричке „Вијести“.
Документа су, како тврди извор овог листа, спаљивана на Жабљаку, а реч је о мерама надзора без одлуке суда. „Вијести“ наводе да информације које су добили упућују на недвосмислени закључак да су материјал тајне службе уништили службеници Агенције за националну безбедност. „У питању су мере надзора без одлуке суда… Највећи део материјала је уништен.“


Један коментар

  1. Tоплица

    Спектакуларно звучи и баш би Сноудена мало освежило. Но какво бежање, ако је за њих гласало 76 милиона људи ? Е да је нама Србима однекуд таква сила народа !
    Шта из ове приче о двоцифреним милионима имиграната можемо да укапирамо ? Можда то, да је власницима новца и Света, који се ипак физички ослањају на Америчку војну силу, свеједно ко су ти грађани ? Они, имигранти, добро су дошли у најновијој конфронтацији великих бројева и – тачка ! Ипак касно ће да схвате да ту и квалитет, и патриотска осеђања грађена историјом, играју неку улогу. Из свега се међутим назире да су невоље главних газда Света веће него што на први поглед изгледа. . .

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *