Хоће ли Ева Рас отворити школу глуме

„ИЛИ-ИЛИ“ И ПОСЛЕ ТОГА

Сензори овог друштва нису наштеловани да звоне кад „обични“ људи имају нетелевизичне проблеме

До половине јануара 2021. са CV-ом Мирослава Алексића човек је могао да се уздигнуте главе шета Београдом…
Дипломирао режију на ФДУ у класи Баје Шарановића, био уметнички руководилац Драмског студија Телевизије Београд; на телевизији и радију режирао пет документарних филмова, 11 радио-драма, 30 телевизијских емисија и преко 600 премијерних емисија за програме Радио Београда; награђиван; крајем деведесетих две године на челу Малог позоришта „Душко Радовић“; покушај да се искаже у политици 1993. на изборној листи Странке српског јединства за Народну скупштину није успео.
М. А. је најпознатији по педагошком раду. Прво уз Бату Миладиновића, оснивача чувеног Драмског студија РТС; касније основао своју школу. Подучавао је многе истакнуте глумце: Н. Којо, М. Јоковић, Б. Миливојевић, К. Гојковић, Н. Глоговац, Б. Маљевић, Н. Ђуричко, И. Зарић, Г. Кичић, В. Костић, Б. Стефановић, В. Савић, М. Бергам, В. Дујовић, А. Алач, Х. Селимовић…
О педагогу Алексићу и методама у елитној школи(ци) глуме медији су објављивали хагиографије. Да, то јесте био „сакрални садржај, поучни циљ, приказивање оствареног идеала, без биографског детаљисања, него се фокусира на духовне димензије“. Тако се то и прихватало у глумачкој чаршији и међу родитељима деце која су хтела да постану глумци.
У браку је с Биљаном Машић, глумицом и професорком ФДУ у Београду.
Дана 16. јануара текуће године особа под именом Мирослав Алексић не би смела изаћи на улице Београда. Свим чињеницама из CV-а додат је текст у најотровнијем од овдашњих таблоида: „Позната млада глумица Милена Радуловић: ’Силовао ме учитељ глуме Мирослав Мика Алексић кад сам имала 17 година.’“
И – креће линч.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

7 коментара

 1. Dotični učitelj glume srećno je doživeo 68 godina, da je neko progovorio ranije, možda i ne bi. Relatizovanje njegovih monstruoznih postupaka ne priliči ozbiljnom listu kao što je Pečat. Linč ili ne, zaslužio je sve to mnogo ranije.

  9
  15
 2. Zoran Živković

  Da li je to tačno pre sudske presude, a komesare

  9
  6
 3. Trebalo je umišljeni učitelj da misli na posledice ranije, a ne sada da organizuje horde svojih prijatelja i ortaka da ga brane. Sramota treba da je svakog ko je zinuo u njegovu odbranu. Sigurno su mnogi znali, a ćutali. I saučesništvo je zločin.

  6
  10
 4. шта је основа за наше одлуке – време у коме се нађемо или оно вечно у човеку?шта је основа за наше одлуке – време у коме се нађемо или оно вечно у човеку?шта је основа за наше одлуке – време у коме се нађемо или оно вечно у човеку? свиђа ми се па морам да поновим. Хвала Слободане!

  4
  1
 5. Г. Рељићу, дличан текст! Свако би требало да се замисли над сопственим лицемерјем, злом у себи, мржњом, спремношћу да хитро реагује ако постоји ма и најмања могућност да неком напакости, пристајањем уз чопор који већ кида нечије месо… а-ха! Човек је, ипак, нешто друго. Уосталом, “Нека се први баци каменом онај који је безгрешан!”

  9
  2
 6. Морам да реагујем и на непримерене интервенције и наравоученија упућеним паметним људима од стране оне мањине од 2%.
  Да ли је то дошло време да више ништа не сме да се коментарише? Да не сме да се критикује? Да министар културе не сме да се меша у свој посао, те да није његово да утиче на квалитет програма који се емитује на теливизијама са националном фреквенцијом? А ко би то требало да ради? Јер, неко мора. Подржавам сваки критички осврт на разне “Фарме”, “Задруге… које су само дно дна забавне понуде. Заправо, повлађује се најнижим људским инстинктима – да вире кроз нечију кључаоницу. И на страним телевизијама постоје ријалити програми, али овако нешто просто, гадно, бесмислено – нико нема. То је за нашу г-цу (или г-ђу?) премијер – само бизнис. Какав бизнис! Заглупљивање нашег народа има оправдања, ако је бизнис, и у ту светињу не сме да се дира.
  Наравно да сваки мислећи човек треба да тражи да се стане на пут глупостима, да је у реду да “РОКО ИМА ДВЕ МАМЕ, А АНА ДВОЈИЦУ ТАТА”. – у то ме нико не може убедити да је исправно. Какво вређање? И ко кога вређа? Нема никакве увреде у указивању на ноторну чињеницу: да само мама и тата могу да створе дете, и да поред овако малог наталитета у земљи треба престати са пропагирањем бесплодних односа, бар због тога. И, опет се враћам на почетак: због свег и свачег што некоме данас може да буде увредљиво, долазимо у ситуацију да ништа више и не сме да се каже, ни о чему да се полемише, ништа да се критикује, ништа да се каже као чињеница или лични став, и поред вербалног залагања за слободу говора. Па увек ће неко бити увређен! Далеко се одмакло са глупостима. Апсурдна и неприродна ситуација која потпуно искључује људски говаор који постаје опасан за јединку. Ах, доста више!

  16
 7. Cela “afera Mika Aleksić” je dobrodošla onima, koji sada pokušavaju da reaktualizuju tzv. paket seksualnog obrazovanja iz 2017. godine. Kod Olje Bećković je gostovala profesorka sa FDU-a, koja je utvrdila da “do ovoga ne bi ni došlo da je taj paket pre 4 godine usvojen”. Da prevedem na srpski: da je 2017. godine uvedeno seksualno obrazovanje, Mika ne bi 2012. silovao glumicu!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *