Хибридни удар

Прислушкивање председника је припрема за насилно рушење власти у Србији

У овом тренутку не може се веровати неким позитивним дипломатским порукама нове америчке администрације да ће се вишедеценијска агресивна политика према Србији променити.
И пре инаугурације Џозефа Бајдена нова стратегија моћних западних обавештајних служби у планирању хибридних операција према Србији постаје видљива, а постаје и све јасније да се у новој стратегији на председника Александара Вучића и његову политичку гарнитуру више не гледа као на могуће савезнике. Већ је у плану насилна промена власти у Србији и инсталирање политичких послушника преко којих ће сви интереси великих западних сила и њихових сателита на Балкану бити остварени.

ПОГРЕШНА ПРОЦЕНА Схватили су да притисцима и лажним обећањима не могу присилити нити приволети председника Вучића да занемари српске виталне интересе. До сада су преко унутрашње агентуре уложили више од 800 милиона долара за његово компромитовање, али то није дало очекиване резултате. Зато планирају много јачи хибридни удар, са циљем насилне промене власти, без обзира на подршку коју ужива председник Вучић.
Као и раније, и ове, најновије процене ситуације у Србији су им катастрофално лоше, јер су закључили да ће сви њихови планови везани за Балкан бити остварени уклањањем једног човека из политичког живота Србије. Да ће уклањањем Александра Вучића нестати политика суштинске независности и војне неутралности Србије, да ће Србија истог часа ући у НАТО и признати независност „Косова“, да ће нестати Република Српска и БиХ постати унитарна, и да интересе и права Срба на Балкану више нико неће смети ни да спомене. Нису схватили да актуелна политика није одлука председника Вучића него воља већине српског народа, коју је он само трасирао и претворио у праксу.
Већ смо навикли да се њихове грешке у проценама ломе преко наших леђа и знамо да Србију чека тежак период притисака, уцена, подривања и дестабилизације. Тога је свестан и председник Вучић, који често на то упозорава српски корпус. Чини се да је и његов одлазак на Хиландар био у функцији хомогенизације нације и јачања јединства у одбрани националних интереса.
Хетерогене снаге које су се удружиле у прљавом послу против Србије у овом тренутку изгледају као интернационалне интересне групе које су само чекале победу Бајдена, али у перспективи можемо за противнике очекивати моћне западне државе, њихове сателите из нашег окружења и унутрашње подривачке снаге. Прислушкивање председника Вучића треба схватити као напад на државу и покушај државног удара, а не као напад на њега лично. Не треба да нас збуњује чињеница да је прислушкиван и у периоду затишја хибридног рата (пред крај Трамповог мандата), јер се обавештајни рад никада не прекида, без обзира на квалитет међудржавних односа.

- Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *