Спорт у раљама хладног рата 2.0

САНКЦИЈЕ ПРОТИВ РУСКИХ СПОРТИСТА

Спортски арбитражни суд забранио је Владимиру Путину и премијеру Русије да присуствују олимпијским играма у Токију, ако епидемија уопште дозволи да оне буду одржане на регуларан начин. Поред тога, руски спортисти неће смети да наступе под државном заставом и грбом, нити ће у случају њихове победе бити интонирана руска химна. Зашто се напада руски спорт и како је то повезано са санкционим ратом против Русије?

Колективни Запад је до сада оптужио Русију да је одговорна за: хакерске нападе на САД, чланице Европске уније и приватне компаније са седиштем на Западу; да систематски убија или покушава да убије новинаре, бизнисмене и опозиционаре, служећи се при томе разним методама међу којима је последњи и најактуелнији нервни отров „новичок“; да је одговорна за рушење холандског путничког авиона над Донбасом и накнадно скривање доказа у том случају; да је започела и руководи грађанским ратом у Украјини; да је започела и руководила ратом у Грузији 2008. године; да покушава да дестабилизује балкански регион користећи методе хибридног рата – од шпијунаже до поткупљивања званичника; напослетку да је на државном нивоу, уз учешће тајне службе, организовала допинг својих спортиста. - Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

Један коментар

  1. Tоплица

    И са Скрипаљем, и Наваљним, и спористима и остатим, све је управо онако како аутор таксативно излаже. Но рачунамо да би сад требало да се позабавимо стварним узроцима тих појавних облика. Имамо ли такве ауторе и способности ? Наравно биле би то у неку руку претпоставке, нагађања, спекулације, али бисмо тиме закорачили у сферу активности изнад овог нивоа. Јер све је то што сад читамо донекле познато, дакле бајато. Добацујемо ли до тог нивоа – вот вопрос.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *